Reklama:

První předání dcery Hanychové a Soukupa po krvavé bitce. Asistovala žena s batůžkem

Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 10. 2024

Minulou středu se Jaromír Soukup, jen dva dny po násilném incidentu s Mirkem Dopitou, dožadoval své dcery Rozárky. Agáta Hanychová mu ji odmítla vydat s tím, že nechce dceru ještě více traumatizovat, jelikož údajně rvačku na vlastní oči viděla a zmlácený Soukup by ji mohl svými zraněními v obličeji ještě více vyděsit. Nepomohla tehdy ani přivolaná policie. V pátek ale k předávce dcery došlo bez problémů. Dle fotografií, které pořídil web Expres, dohlížela na »předávku« údajně sociální pracovnice. I když rodiče dcery nyní na první pohled fungují, ještě není jasné, kdo za bitku takzvaně zaplatí. Dvě varianty, jak by mohla policie případ uzavřít, popsal pro ŽivotvČesku.cz advokát Tomáš Maxa.

Reklama:

Minulý týden se odehrávalo před domem Agáty Hanychové drama hned dvakrát. V pondělí, když došlo ke rvačce Soukupa s Dopitou, a ve středu, kdy se někdejší mediální magnát dožadoval společně s policií své dcery Rozárky.

Reklama:

"On věděl, že jde zvonit na prázdný dům, a pozval si tam novináře," uvedla Hanychová ve svém podcastu s tím, že o nepředání dcery informovala už dopředu OSPOD i policii.

Tento pátek už byla situace zcela jiná. Po deváté ráno Agáta předala dceru jejímu otci relativně v klidu. Zřejmě nechtěla dítě ještě více stresovat. Také na oba rodiče dohlížela údajná sociální pracovnice s batůžkem, aby vše proběhlo podle pravidel. Informuje o tom web Expres, který předávku sedmnáctiměsíční holčičky zdokumentoval.

Agáta s Ornellou Koktovou budou od pátku do soboty ve stánku na kosmetickém veletrhu v Letňanech, a tak se jí »hlídání« určitě zcela jistě hodí.

Ačkoliv se rodiče malé Rozárky dnes poprvé setkali tváří v tvář po krvavé rvačce, fungovali bez větších problémů a emocí. Policie však zřejmě ještě nerozhodla, kdo byl v rámci násilného napadení oběť a kdo útočník. Obě strany říkají něco jiného.

Možné scénáře trestu popsal pro ŽivotvČesku.cz vyhledávaný advokát Tomáš Maxa, kterého redakce oslovila. "Tento incident může být právně kvalifikován jako úmyslné ublížení na zdraví podle § 146 trestního zákoníku, případně jako výtržnictví podle § 358, pokud došlo k napadení na veřejnosti před svědky," uvedl.

"Pokud by se událost odehrála na soukromém pozemku, může být relevantní i porušování domovní svobody podle § 178 trestního zákoníku. Důležitou roli v právním posouzení bude hrát také vyšetřování policie, lékařské zprávy a výpovědi svědků. Pokud by však neexistovaly dostatečné důkazy, případ by mohl být uzavřen jako přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zákona o přestupcích," popsal Maxa s tím, že ale nemá k případu dostatečné informace, a tak nemůže nabídnout přesnější hodnocení.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: