Reklama:

Podrobná předpověď počasí na nadcházející dny: Zima se ještě neprobouzí

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: ŽivotvČesku
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 13. 10. 2024

Máme před sebou jeden z nejpříjemnějších týdnů října. "Slunečné počasí a příliv teplého vzduchu od jihu způsobí, že teploty na konci týdne mohou při jasné obloze dosahovat až 20 °C. Teplo bude nejen v nížinách, ale díky proudění ve vyšších vrstvách atmosféry se příjemné počasí projeví i na horách. I tak se po ránu mohou místy tvořit mlhy a nízká oblačnost, která však během dopoledne většinou zmizí," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová a dále přiblížila, kdy dojde na ochlazení.

Reklama:

Kdy se dočkáme ochlazení?

Zatím to vypadá, že žádné výrazné ochlazení do konce října nečekáme. "Podzim bude nadále příjemný a teploty se budou i nadále držet nad průměrem. Numerické modely naznačují, že odpolední teploty se budou pohybovat kolem 15 °C, což je pro tuto část roku nadprůměrné. Kdy se tedy dočkáme zimy, zůstává otázkou – zatím tomu počasí nenasvědčuje," doplnila expertka přes počasí pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Podrobná předpověď na nadcházející dny:

Pondělí: Po rozpuštění ranních mlh bude jasno až polojasno. Odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti a na západě Čech, zejména na Karlovarsku a Plzeňsku, se očekává večer slabý déšť. Odpolední teploty mezi 11 až 15 °C.

Úterý: Polojasno až oblačno, zpočátku dne ojediněle přeháňky. Ranní mlhy a nízká oblačnost. Ranní teploty 7 až 3 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty 11 až 15 °C.

Středa: Polojasno nebo jasno, ráno místy mlhy a nízká oblačnost. Teploty ráno mezi 6 až 2 °C, s přízemními mrazíky. Denní teploty 12 až 16 °C. V okolí hor a Českomoravské vrchoviny větrno, nárazy větru kolem 55 km/h.

Čtvrtek: Polojasno až jasno, ráno a dopoledne místy mlhy. Ranní teploty 8 až 4 °C, denní teploty mezi 13 až 17 °C. Opět větrno v okolí hor.

Pátek: Polojasno nebo jasno, místy mlhy. Ranní teploty 8 až 4 °C, denní teploty 14 až 18 °C, pod mlhou kolem 10 °C.

Počasí o víkendu

Sobota: Polojasno nebo jasno, místy mlhy a nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po většinu dne. Ranní teploty 8 až 4 °C, denní teploty 15 až 19 °C, pod mlhou kolem 10 °C.

Neděle: Polojasno, postupně přibývání oblačnosti od západu s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty 8 až 4 °C, denní teploty 12 až 16 °C.

"Zima si tedy ještě dává na čas a nadcházející dny přinesou spíše typické podzimní počasí. Příjemné teploty a převážně slunečné dny nás budou provázet minimálně do konce měsíce," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: