Reklama:

Syn Nerudové se pustil do Čunka, ten si to nenechal líbit

Danuše Nerudová
Danuše Nerudová
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 15. 10. 2024

Komentář: Politický harcovník a někdejší výrazná tvář KDU-ČSL Jiří Čunek vstoupil do »hry« s oznámením, že hodlá kandidovat na předsedu strany. Podle senátora se lidovci vzdálili od svých konzervativních kořenů, což stranu oslabuje a odrazuje tradiční voliče. Čunek, který je znám svou vytrvalostí a neústupností v politických otázkách, věří, že stranu je třeba vrátit zpět k jejímu původnímu směru. "Musíme se vrátit k našim hodnotám," prohlásil. I když Čunkova kritika směřuje k vedení strany, jeho slova okamžitě rozproudila debatu i mimo politické kruhy, jak jsme si všimli v redakci ŽivotvČesku.cz. Dostali se do ní syn s otcem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ tedy rodina europoslankyně Danuše Nerudové.

Reklama:

Reakce na prohlášení Čunka na sebe nenechala dlouho čekat. Filip Neruda, syn bývalé prezidentské kandidátky a nyní europoslankyně Danuše Nerudové, si nenechal ujít příležitost a se špetkou ironie přidal svůj názor na platformě X.

"Neasi, KDU je až moc liberální, chce to přitvrdit!" napsal pod příspěvek, ve kterém stojí, že Čunek hodlá kandidovat na předsedu strany. Pro mnohé vtipný a nenápadně provokativní komentář, který měl zřejmě odlehčit politickou situaci.

Reklama:

Ale Jiří Čunek, jak ho známe, nezůstal stranou a reagoval. "Tvůj politologický rozbor si, chlapče, vezmu k srdci, až v životě dokážeš i něco jiného než být synem." S touto odpovědí ukázal, že se stále umí trefit do černého a ví, jak komunikovat nejen s politickými oponenty, ale i s mladšími kritiky.

Výměna mezi zkušeným politickým matadorem a mladým Nerudou symbolizuje věčný střet generací. Na jedné straně pevně zakotvený ve svých postojích Čunek, který vidí svět optikou konzervativních hodnot. Na druhé straně mladší generace, která nešetří kritikou a vnímá politiku odlišně. Ironické špičkování na platformě X se tak rychle stalo virální –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ příspěvek totiž sdílel i manžel europoslankyně Nerudové, právník Robert Neruda, který přidal ironický komentář: »S panem Čunkem diskutujte, až něco v životě dokážete, vy nuly«.

Zatímco Čunkovi lze přiznat jisté politické zkušenosti a pragmatismus, jeho odpověď znovu ukázala, že se nenechá vyvést z míry. Mladý Neruda se pokusil přidat humornou narážku, ale Čunek mu elegantně ukázal, že ve světě politiky nestačí být jen hlasitým kritikem na sociálních sítích. Koneckonců, humor a špetka ironie jsou v politice důležité, ale bez činů a výsledků to zůstane jen vtipem.

Čunkova kandidatura na předsedu KDU-ČSL přichází v době, kdy strana potřebuje silné vedení, a to lidově řečeno jako prase drbání. Jeho odhodlání vrátit stranu ke konzervativním hodnotám může být klíčovým momentem před nadcházejícími volbami. A pokud bude pokračovat v podobně ostré rétorice, jakou předvedl na síti X, může být jeho kampaň rozhodně zajímavá.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: