Reklama:

Konec října přinese ochlazení, vítr a sníh na horách

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 17. 10. 2024

První výhledy počasí na podzimní prázdniny naznačují, že konec října přinese typicky chladné a větrné podzimní počasí. "Studenti, kteří mají volno od soboty 26. října, se pravděpodobně dočkají nižších teplot a přeháněk, na horách dokonce i prvních sněhových vloček," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Podle meteorologických předpovědí bude během prázdninových dní převládat velká oblačnost, přičemž občasný déšť či přeháňky jsou velmi pravděpodobné.

"Na vrcholcích hor se očekává sněžení, což naznačuje začátek zimní sezóny. Odpolední teploty se budou pohybovat v rozmezí 8 až 12 °C, ale chladný vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 55 km/h, způsobí, že pocitová teplota bude nižší," doplnila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka.

Reklama:

Pokud plánujete výlety nebo venkovní aktivity, je třeba být připraven na změny počasí a vhodně se obléci. "Alternativně by bylo dobré zvažovat vnitřní programy, které nabídnou útočiště před nevlídným počasím," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: