Reklama:

Mlsoun Babiš. Politik prozradil svůj nejoblíbenější dort, vymyslel ho syn Frederik

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: CNC / David Kundrát/ Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 17. 10. 2024

Lídr největšího opozičního hnutí Andrej Babiš prozradil další střípek ze svého soukromí. Tentokrát se podělil o to, jaký má nejoblíbenější dezert. Politik uvedl, že mezi jeho favority patří palačinkový dort s mascarpone a malinami. Navíc prý tento dezert vymyslel syn Frederik a je k dostání v jedné z cukráren v Průhonicích, kde politikova rodina žije. Voliči a fanoušci Andreje Babiše jsou zvyklí na politikovu otevřenost a na to, že o sobě bývalý premiér leccos prozradí. V minulosti například ukázal, jak připravuje smaženici. Pro ŽivotvČesku.cz jeho počin zhodnotil kuchařský mág Radek Kašpárek.

Reklama:

Andrej Babiš, bývalý premiér České republiky, se nedávno na sociální síti podělil o osobní detaily týkající se jeho oblíbeného dezertu. Na platformě Facebook už dříve prozradil, že jeho nejoblíbenějším moučníkem je palačinkový dort s mascarpone a malinami.

Reklama:

Zajímavostí je, že recept na tento dort údajně pochází od jeho syna Frederika, který ho vytvořil. Babiš to zmínil ve svém »instastories«. "Nejoblíbenější dort mám palačinkový dort s mascarpone a malinami, vymyslel ho můj syn Frederik," uvedl s tím, že v poslední době přibral, a tak se musí nyní hlídat. Na své oblíbené delikatese si ale obzvlášť pochutnává právě díky synově kreativitě při každé slavnostní příležitosti.

Palačinkový dort, který kombinuje jemné vrstvy palačinek prokládané krémem z mascarpone a malin, se tak stal jeho favoritem mezi dezerty. Babiš, který často na sociálních sítích sdílí různé momenty ze svého soukromého života, se sem tam podělí i o další podobné osobní tipy a recepty. V minulosti například svým fanouškům ukázal, jak připravuje smaženici. Redakce ŽivotvČesku.cz o tom psala článek.

"S Babišem v kuchyni. Smaženice z vlastnoručně nasbíraných hub chutná nejlíp," uvedl bývalý předseda vlády ke svému gastronomickému výtvoru. 

Jeho počin zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz věhlasný šéfkuchař Radek Kašpárek. "Technologický postup má správně, ale měl bych k tomu výhrady. Jak tam má česnek a šalotku, má to nakrájené na stejné kousky, pomalu jako má ty hřiby. Česnek a šalotku by měl mít nakrájené najemno, aby nebyly v pokrmu dominantní. Je to o houbách. Jinak musím uznat, že houby měl pěkně zarestované, ale osobně si vajíčka nechávám méně srazit, aby nebyly moc suché. Jinak to vypadá docela dobře, takže bych ho na balkon pustil," zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz přípravu tradičního pokrmu.

"Na houby nedal drcený kmín, což já dávám, jídlo má pak výrazně lepší chuť," dodal pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: