Reklama:

Rozuzlení rvačky Dopity se Soukupem: Agáta uvedla, kdy se veřejnost dozví pravdu

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová s Miroslavem Dopitou
Jaromír Soukup a Agáta Hanychová s Miroslavem Dopitou
Foto: Nextfoto 2x
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 17. 10. 2024

Rvačka před domem Agáty Hanychové, která se odehrála před víc než třemi týdny, bude mít brzy dohru. Bitka, při které dostal Jaromír Soukup od Mirka Dopity takzvanou nakládačku, už bude mít brzy svého viníka. Agáta Hanychová to prozradila ve svém živém vysílání s tím, že oficiální vyjádření by měla policie vydat zhruba za týden. Až bude veřejnost vědět, kdo je za incident zodpovědný, influencerka ochotně zveřejní videa, kde je prý průběh celé události jasně vidět. Možné scénáře toho, jaký verdikt může vynést policie v kontextu šetření incidentu, popsal pro ŽivotvČesku.cz vyhledávaný advokát Tomáš Maxa, kterého redakce oslovila. 

Reklama:

Incident, který v českém šoubyznysu nemá obdoby, šokoval veřejnost před více než třemi třemi týdny. Bývalý partner Agáty Hanychové Jaromír Soukup dostal »nakládačku« od Miroslava Dopity a od domu své bývalé partnerky ho odvážela záchranka. Po předání dcery Rozárky měl podnikatel podle verze Hanychové zaútočit na její osobu před zraky jejích dětí. Její manžel Mirek Dopita měl Agátu pouze bránit.

Reklama:

Zmlácený Soukup tehdy mluvil o zcela jiném scénáři. Dopita ho prý slovně vyprovokoval, vylákal za branku domu a poté ho měl napadnout. Agáta od začátku tvrdí, že má ale jasné důkazy o tom, že Dopita se jen bránil. "Mirek jen bránil rodinu," napsala ve svém prohlášení na sociální síti.

V nejnovějším živém vysílání influencerka připomněla, že disponuje materiálem, který má Soukupa jasně usvědčit. "Za týden byl měla policie vydat oficiální prohlášení a já pak konečně ukážu videa, kde se ukáže pravda," řekla v »živáku« s tím, že více se k případu zatím nesmí vyjadřovat.

Redakci zajímalo, do jakého průšvihu se oba »rváči« dostali. "Podle dostupných informací došlo mezi aktéry ke konfliktu, který mohl mít veřejný charakter. Jak je uvedeno v médiích, jeden z nich měl údajně fyzicky napadnout druhého, což vedlo k tomu, že jeden z aktérů utrpěl zranění. Došlo i na tvrzení, že šlo o předem připravenou akci a úmyslné napadení. Tento incident může být právně kvalifikován jako úmyslné ublížení na zdraví podle § 146 trestního zákoníku, případně jako výtržnictví podle § 358, pokud došlo k napadení na veřejnosti před svědky," uvedl pro ŽivotvČesku.cz vyhledávaný advokát Tomáš Maxa, kterého redakce oslovila.

"Pokud by se událost odehrála na soukromém pozemku, může být relevantní i porušování domovní svobody podle § 178 trestního zákoníku. Důležitou roli v právním posouzení bude hrát také vyšetřování policie, lékařské zprávy a výpovědi svědků. Pokud by však neexistovaly dostatečné důkazy, případ by mohl být uzavřen jako přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zákona o přestupcích," dodal pro ŽivotvČesku.cz ostřílený advokát s tím, že je několik variant, jak může být událost právně vyhodnocena.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: