Reklama:

Příjemné podzimní počasí pokračuje, teploty překvapí i v dalším týdnu

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 18. 10. 2024

Příjemné podzimní počasí se v Česku udrží i v následujícím týdnu, přestože v pondělí večer začne počasí krátce ovlivňovat slábnoucí studená fronta. "Poté se k nám ale opět vrátí teplé proudění, které přinese jak mlhavé, tak slunečné dny s příjemnými teplotami. Ráno se místy budou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost, která však po jejich rozpuštění ustoupí slunečným dnům," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

V pátek ráno jsme v některých částech Čech zaznamenali vyšší teploty, což bylo důsledkem celonoční nízké oblačnosti, zdůraznila to Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Oproti tomu v Moravskoslezském kraji, kde bylo jasno, klesaly teploty až k 5 °C. V průběhu dne bude převládat jasno až polojasno, ale večer na západě přibude vysoká oblačnost. Odpolední teploty dosáhnou 14 až 19 °C, ale silný jihovýchodní vítr, zejména v okolí Českomoravské vrchoviny, kde budou nárazy větru dosahovat až 70 km/h, může pocitovou teplotu snížit na přibližně 9 °C.

Reklama:

Počasí o víkendu

Sobota bude charakteristická především oblačným ránem, kdy se budou místy vyskytovat mlhy a na západě vysoká oblačnost. V průběhu odpoledne se oblačnost začne rozptylovat, na většině území tak bude převládat jasno až polojasno. Teploty povyskočí na 14 až 18 °C. Opět se očekává větrné počasí, kdy nárazy větru budou na Českomoravské vrchovině dosahovat rychlosti 55 km/h.

V neděli se dočkáme většinou polojasného nebo jasného počasí, kdy se ranní teploty budou pohybovat mezi 8 až 4 °C a denní teploty vyšplhají na 14 až 18 °C. Nízká oblačnost a mlhy se však mohou místy udržet po celý den. Vítr bude nadále silný, a to zejména v okolí Českomoravské vrchoviny.

Výhled počasí na další týden

Počasí se začne měnit od pondělí, kdy očekáváme jasnou nebo polojasnou oblohu, ale později odpoledne bude od severozápadu přibývat oblačnost, jež bude doprovázená místními přeháňkami. Denní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C.

"V úterý bude oblačno až zataženo s místními přeháňkami, ale během dne bude oblačnosti ubývat a srážky postupně ustoupí. Teploty dosáhnou 11 až 15 °C," vylíčila pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí.

Středa a čtvrtek budou pokračovat v podobném duchu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s ranními teplotami mezi 6 až 2 °C a denními teplotami mezi 13 až 17 °C. Mlhy a nízká oblačnost se budou vyskytovat zejména ráno, během dne však většinou ustoupí.

V pátek lze očekávat podobné počasí, kdy ranní teploty opět poklesnou na 6 až 2 °C, ale během dne vystoupají až na 17 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: