Reklama:

Policie už má jasno v případu rvačky Soukupa a Dopity. Smůla pro padlého podnikatele s rozbitým ciferníkem

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová / Miroslav Dopita
Jaromír Soukup a Agáta Hanychová / Miroslav Dopita
Foto: Profimedia / foto 2: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 21. 10. 2024

Po rvačce vypadal jako medvídek panda a možná už se těšil, že jeho sok v lásce skončí za mřížemi. Řeč je o Jaromíru Soukupovi, kterému v druhé polovině září před domem influencerky Agáty Hanychové v Suchdole rozbil ciferník její manžel Miroslav Dopita. To, co vypadalo jako krvavá hrůza, má už, jak zjistila redakce ŽivotvČesku.cz, policejní závěr –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ k trestnému činu ani z jedné strany nedošlo.

Reklama:

Pokud si někdo myslel, možná především nejvíce samotní aktéři, že po rvačce Soukupa a Dopity skončí jeden z nich za mřížemi, tak se spletl. Redakci ŽivotvČesku.cz se podařilo zjistit, jakým způsobem policie případ uzavřela.

Reklama:

Soukup, který měl v obličeji doslova jatka, a Dopita, který si odnesl jenom šrám na ruce, a to údajně proto, že ho podnikatel pokousal, se nemusí obávat, že by jednali v rámci trestného činu, protože policie událost vyhodnotila jako podezření ze spáchání přestupku.

"Policie se případem zabývala a na základě zjištěných skutečností to kvalifikovala jako podezření ze spáchání přestupku. Přestupek následně budeme postupovat správnímu orgánu k projednání," uvedla pro ŽivotvČesku.cz mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Od události Agáta už několikrát avizovala, že zveřejní video s důkazy, které vypovídají ve prospěch Dopity. Lze usoudit, že minimálně v tom smyslu, že staršího muže –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ otce Agátiny dcery –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ při bitce rozbil jako vrata od stodoly. Policie má nicméně jasno a další Agátiny proklamace tak směřují jen k tomu, aby si opět vylepšila skóre sledujících na své placené platformě. Je potřeba připomenout, že samotná rvačka přinesla Agátě zhruba tři tisíce nových sledujících, což je přibližně půl milionu korun.

Je také dobré přistupovat k jejím slovům obezřetně, protože policie nepochybně věc v žádném případě nepodcenila a stanovila jasný závěr.

V tuto chvíli je potřeba brát s rezervou i slova Jaromíra Soukupa, který by nejpravděpodobněji rád viděl Dopitu v policejních poutech. Jeho slova do médií o tom, že šlo o připravenou léčku, past a bůhví co ještě, opět neodráží realitu tak, jak ji vyhodnotila v kontextu nezávislého šetření policie. Spíše jeho slova připomínají paranoiu zhrzeného milence.

Redakce ŽivotvČesku.cz zároveň oslovila renomovaného pražského právníka Tomáše Maxu, který vysvětlil, jaký postup oba pány teď čeká.

"Police nedospěla k závěru, že by šlo o trestný čin. Proto věc oznámila úřadu příslušné městské části k projednání přestupku. Za přestupek může úřad městské části uložit pokutu, případně může i rozhodnout o náhradě škody," uvedl pro ŽivotvČesku.cz právník s tím, že oběma stranám bude doručeno oznámení o zahájení správního řízení.

"Pokud bude úředník považovat průběh události za prokázaný, může rozhodnout příkazem, tedy takzvaně od stolu," sdělil Maxa.

"Pokud by takto nepostupoval, anebo proti příkazu podal obviněný odpor, s nějvětší pravděpodobností nařídí úředník ústní jednání o přestupku, při kterém bude vyslechnut obviněný, poškozený i svědci," dodal pro ŽivotvČesku.cz zkušený právník.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: