Reklama:

Z toho Soukup radost mít nebude. Právník Hanychové otevřeně prozradil detaily dalšího postupu po krvavé rvačce s Dopitou

Agáta Hanychová a Miroslav Dopita / Jaromír Soukup
Agáta Hanychová a Miroslav Dopita / Jaromír Soukup
Foto: Nextfoto / foto 2: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 22. 10. 2024

Konflikt, který se odehrál před měsícem u domu Agáty Hanychové, neskončí pravděpodobně jednoduchým závěrem. Jak redakce ŽivotvČesku.cz informovala, policie vyhodnotila bitku mezi padlým podnikatelem Jaromírem Soukupem a Miroslavem Dopitou jako podezření ze spáchání přestupku, i když nyní se má zabývat dalšími skutečnostmi, zatím však nezměnila právní kvalifikaci. Redakce ŽivotvČesku.cz s ohledem na události oslovila právního zástupce influencerky Štěpána Ciprýna. Redakci poskytl obsáhlé vyjádření, jak událost, po které skončil podnikatel Jaromír Soukup s rozbitým ciferníkem, vnímá. Zdůraznil, že jeho klienti (Hanychová a Dopita) si stojí za tím, že Soukup rvačku inicioval a byl v ní aktivní.

Reklama:

Pro připomenutí událostí –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ v druhé polovině září před domem Hanychové v pražském Suchdole zasahovali muži zákona a pražská záchranka, a to poté, co se Dopita se Soukupem do sebe pustili. Místo slov za sebe nechali hovořit své pěsti. Mezitímco manžel Hanychové si odnesl z incidentu jen šrám na ruce, Soukup měl v obličeji hotová jatka.

Reklama:

Policie v pondělí pro ŽivotvČesku.cz uvedla, že věc již vyhodnotila. "Policie se případem zabývala a na základě zjištěných skutečností to kvalifikovala jako podezření ze spáchání přestupku. Přestupek následně budeme postupovat správnímu orgánu k projednání," uvedla pro ŽivotvČesku.cz v pondělí dopoledne mluvčí policie Kristýna Zelinková. Později upřesnila, že došlo k doplnění informací jedné ze stran, které policie bude dále prověřovat. 

Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila právního zástupce Hanychové a Dopity s dotazem, jak na věc nahlíží.

"Nám bylo doručeno postoupení věci jako podezření ze spáchání přestupku. S tím, že předpokládám, že ani jedna ze stran konfliktu s takovým rozhodnutím nebude spokojená. A obě dvě strany k tomu učiní adekvátní právní kroky. Nicméně, jak si to vykládám já, a pokud se podívám na výsledek konfliktu a fyzický stav účastníků konfliktu, tak pokud by verze pana Soukupa byla alespoň částečně pravdivá, tak by to nikdy nebylo postoupeno k přestupkovému jednání," uvedl pro ŽivotvČesku.cz zkušený advokát Štěpán Ciprýn, který zastupuje influencerku Agátu Hanychovou a jejího manžela Miroslava Dopitu. 

Advokát Hanychové se poměrně značně podivoval nad tím, když se ho redakce dotázala, že padlý podnikatel mluví o tom, že byl vlákán do pasti, jak se v médiích dříve vyjádřil. Důrazně to odmítl.

"Neumím si moc představit, že vás někdo vyláká lstivým způsobem na soukromý pozemek a tam skončíte v nějakém stavu, v jakém skončil pan Soukup. Zdravotní zprávu jsem neviděl. Ale jste omezen na svém obvyklém způsobu života a pak to policie vyhodnotí jako přestupek. To celé dokládá, že můj klient se pouze bránil," naznačil Ciprýn, že verze Soukupa má trhliny.

Navíc je potřeba zmínit, že Soukup je dlouhé roky právním koncipientem a měl by tak minimálně tušit, že vkročit na soukromý pozemek může být průšvih. V tomto kontextu tak odpadá vyšší míra pravděpodobnosti, že by se nechal hloupě někam vlákat. 

"Mí klienti si stojí za tím, že pan Soukup celý incident inicioval. Mám však za to, že mohla být naplněna skutková podstata vícero trestných činů. Navíc jsem dnes v mediálním prostoru zaregistroval, že se objevila ničím nepodložená skutečnost, že měl pan Dopita napadnout pana Soukupa boxerem. My se snažíme zjistit, jak taková informace vznikla, kdo ji šíří, protože jde o informaci zcela nepravdivou, nepodloženou, a to i s ohledem na to, že použití takové zbraně by způsobilo velmi závažná zranění, a zvažujeme podání trestního oznámení pro křivé obvinění," dodal pro ŽivotvČesku.cz advokát Štěpán Ciprýn z advokátní kanceláře CIKR.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: