Reklama:

Po prodlouženém víkendu se citelně ochladí

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Ondřej Požár / CNC / Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 24. 10. 2024

Prodloužený víkend, který mnozí spojí s oslavami 28. října, nabídne příjemné teploty, ale slunečních paprsků si příliš neužijeme. Meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz upřesnila výhled počasí do nadcházejících dnů.

Reklama:

V pondělí bude převládat oblačné až zatažené počasí, místy se na severu objeví přeháňky, ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 °C. Odpoledne se teploty vyšplhají na 11 až 15 °C, což je oproti historickým hodnotám z roku 1918 znatelně teplejší. "Tehdy v pražském Klementinu teplota nepřekročila 7,7 °C, na horách dokonce mrzlo. Na Lysé hoře leželo 25 centimetrů sněhu," ohlédla se pro ŽivotvČesku.cz konzultantka počasí.

Výhled počasí na další dny

Reklama:

Úterý a středa přinesou postupně mírné ochlazení. "V úterý bude opět oblačno až zataženo, s ranními teplotami 10 až 6 °C a odpoledními mezi 11 až 15 °C. Středa nabídne další ochlazení, kdy se teploty během dne budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, ráno kolem 9 až 5 °C. I zde bude převládat oblačné počasí, místy s přeháňkami," dodala pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: