Reklama:

Premiér Fiala si pochvaluje ekonomickou situaci Česka. Zavolejte mu odbornou pomoc, gonguje známý šéfredaktor

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Petr Fiala (ODS) a Marian Jurečka (KDU-ČSL)
Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Petr Fiala (ODS) a Marian Jurečka (KDU-ČSL)
Foto: Profimedia
Se svolením Jiřího Ovčáčka
Jiří Ovčáček | Redaktor a komentátor
[email protected]
Publikováno: 25. 10. 2024

Komentář: Podzimní měsíce nabízejí ochutnávku nesnesitelné kampaně pro parlamentní volby v roce 2025. Opozice šturmuje a bičuje rétoriku, dosavadní vládní většina se sama chválí, všimli jsme si v redakci ŽivotvČesku.cz. Tenatům politického marketingu neunikl ani jinak střídmý premiér Petr Fiala, který se na sociálních sítích rozmáchl na téma báječné situace Čechů. Neuniklo to pozornosti Marka Stoniše, šéfredaktora časopisu TO, který jal vyzývat k odborné pomoci pro předsedu vlády.

Reklama:

"ČR na tom dnes není vůbec špatně. Pro příští rok předpokládáme růst HDP o 2,7 %," vyjevil Petr Fiala optimistickou vidinu na sociální síti X. K tomu přidal teze o rekordních investicích nebo konsolidaci veřejných financí.

Celá šňůra příspěvků českého premiéra dýchala pocitem klidu a pohody v rozbouřeném světě. Nic se neděje, jděte v klidu spát, chtělo by se říci. Byla by to ale zlovolná karikatura. Není skeptický pohled na dobré zvěsti prostě jen dalším projevem českého škarohlídství?

Reklama:

V každém případě zářivé artikuly pana premiéra rozdováděly opoziční řady politické i mediální. Šéfredaktor měsíčníku TO Marek Stoniš nejde pro pořádný šleh bičíkem po vládním chrbátu daleko. A samozřejmě zbystřil u optimistické produkce Petra Fialy. 

"Dneska asi někdo napadl premiérovi ČR Petru Fialovi účet na síti X. Nebo potřebuje odbornou pomoc. Ať tak či onak, vážně se to už komentovat nedá," vystřelil bez obalu jedůvku coby mediální kobra. 

Jak to ale většinou bývá, nic není černobílé. Skutečností je, že podle loňských údajů žijí v Česku u hranice chudoby tři miliony lidí. Mnohé zdražilo, na pohodě nepřidává ani nedaleké ruské agresivní válčení.

Nicméně, nežijeme v temné propasti, a řadu výzev se za časů vlády Petra Fialy podařilo zvládnout. Ať už jde o energetickou krizi nebo právě dopady války na Ukrajině. Ve volebních kampaních ale jde racionalita stranou. Vítězí emoce, pocity. A o ony voličovy pocity se povede lítá bitva. I třeba na sociálních sítích.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: