Reklama:

Šéfkuchař Kašpárek prozradil, co nesmí chybět na štědrovečerním stole. Uvedl, že roky sbírá kapří šupiny

Radek Kašpárek
Radek Kašpárek
Foto: Se svolením Radka Kašpárka
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 25. 11. 2024

Adventní čas se blíží a domácnosti pomalu začínají vonět pečeným cukrovím. Bez tradiční pochoutky si neumí Vánoce představit ani gastro mág Radek Kašpárek, který pro ŽivotvČesku.cz popsal, jaké tradice u jejich štědrovečerní večeře nemohou chybět. "Od té doby, co jsem se postavil na vlastní nohy, si schovávám do pytlíku šupiny, jsem v tomto pověrčivý," popsal vyhlášený šéfkuchař, který nedá na Štědrý den dopustit na tradiční menu o třech chodech.

Reklama:

Vánoce se pomalu blíží a domácnosti začínají dýchat sváteční atmosférou. Někteří se pustili do vánoční výzdoby s týdenním předstihem. Mezi takové patří i slavný šéfkuchař Radek Kašpárek s rodinou. "Mám čtyři děti a vánoční období vždy prožívám. Vánoční svátky mám rád, takže proč čekat na první advent, když si to můžeme udělat o týden dříve," uvedl sympatický kuchtík, který je aktuálně hvězdou soutěžního pořadu Hell's Kitchen.

Reklama:

Redakce ŽivotvČesku.cz se Radka Kašpárka dotázala, co nesmí podle něho chybět na žádné štědrovečerní tabuli. Zároveň padla i otázka, zda vnímá, že Češi dělají v rámci štědrovečerní večeře nějaké chyby.

"V rámci jídla si nemyslím, že Češi dělají zásadní chyby. Ale na štědrovečerní tabuli by měly být tři chody. Polévka, kapr a salát a něco sladkého, třeba štrůdl nebo cukroví. Chápu, že někdo nejí rybu, ale tradice je tradice, a když už ne rybu, tak alespoň řízek. To by prostě mělo být. Někdo si pak dělá nějaké různé moderní variace, ale já osobně to nemám rád. Fandím tradicím," řekl pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek.

Zajímavostí pak je, že sám o sobě prozradil, že je pověrčivý. "Přibližně patnáct let si do pytlíku schovávám rybí šupinu. Jsem v tomto ohledu pověrčivý. Schovávám to pro štěstí," doplnil pro ŽivotvČesku.cz Kašpárek. Ohledně toho, zda do bramborového salátu patří uzenina, je slavný šéfkuchař benevolentní.

"Dříve jsme dávali, jednou to však mamce zkyslo a od té doby raději nedáváme. Takže každý podle chuti. Co nemám rád, tak takové ty odlehčené bramborové saláty s jogurtem a podobně. To mě nebaví," dodal pro ŽivotvČesku.cz věhlasný šéfkuchař.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: