Jak šel čas s krásnou Karlou Mráčkovou: Na počasí vzpomínám ráda, ale v médiích jsem zůstala, prozradila

Karla Mráčková pracuje dnes jako tisková mluvčí ČZU
Karla Mráčková pracuje dnes jako tisková mluvčí ČZU
Foto: nextfoto.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 12. 2020

Karla Mráčková (47) působila dlouhá léta na televizních obrazovkách nejúspěšnější tuzemské komerční stanice jako moderátorka počasí a redaktorka. Pro ŽivotvČesku.cz promluvila o tom, jak se jí dnes daří, čemu se v současné době věnuje a jak vzpomíná na roky v televizi.

Karla Mráčková se zapsala do paměti diváků jako sympatická moderátorka počasí a posléze redaktorka komerční televizní stanice Nova. Jak se jí dnes daří a k jakému oboru zaměřila svůj směr kariéry? "Od února působím jako tisková mluvčí na České zemědělské univerzitě v Praze, která byla shodou náhod má alma mater, kterou jsem vystudovala. Je to moc příjemné se vrátit do známých míst a moct vystupovat za univerzitu, kde jsem strávila několik let. V práci jsem spokojená a nesmírně mě to baví. Témata, která souvisejí s univerzitou, jsou mi velice blízká a kompletují určitý manuál pro život. Například medicína řeší už vzniklý problém, ale my se zabýváme potravinami, ekologií a především dříve, než se něco děje – od prvopočátku," řekla Karla Mráčková pro ŽivotvČesku.cz.

"Jinak se mám moc dobře. Děti mi vyrostly a dělají mi velkou radost. Synovi už je 29 let, druhému bude 20 a čeká ho maturita, od čehož se také odvíjí atmosféra v rodině, a dcera je necelé dva roky na hudební škole, hraje na klavír," zmínila bývalá moderátorka počasí na Nově.

Právě televize Nova byla mnoho let jejím »domovem«, na který vzpomíná jen v tom nejlepším. "Vzpomínám na ty časy opravdu ráda. Když jsem působila jako moderátorka počasí, měla jsem pocit, že jsem v úzkém kontaktu s divákem, v přeneseném slova smyslu. Díky tématu počasí, které se týká každé oblasti našeho života, jsem do úvodu relací mohla zakomponovat všechno – náladu nebo třeba svátky. Bylo to moc hezké. Pak jsem pracovala jako redaktorka, to bylo o něčem jiném, ale taky mě to hodně obohatilo. Jako moderátorka jsem více »komunikovala« s diváky, pak už jsem se zabývala čistě novinářskou prací a působila v terénu mezi lidmi. Po odchodu z Novy jsem skoro tři roky pracovala v klidnějším prostředí redakce idnes.cz. Jedna z reportáží, kterou jsem točila, mě přivedla na Českou zemědělskou univerzitu," prozradila Karla Mráčková pro ŽivotvČesku.cz.

Současnou dobu, kdy v Česku panuje druhá vlna epidemie koronaviru, zvládá dobře. Ale jako empatický člověk nedokáže přehlížet následky a problémy, které za sebou vir SARS-CoV-2 zanechává. "Pro mě osobně není těžké nic. Ale velmi vnímám problémy druhých lidí, kteří se potýkají s ekonomickými problémy, zdravotními a pak už bohužel také se ztrátami lidských životů, když někdo přijde o své blízké. Je to tragédie. V lednu jsem vnitřně tušila, že tady taková situace zřejmě nastane. Podvědomě jsem na ni byla připravená. K něčemu takovému nemělo vůbec dojít. Trápí mě, že jsou lidé nespokojeni s opatřeními. Je to ojedinělá situace, kterou jsme nikdy nezažili a pokud by někdo chtěl na něco nadávat, pak by to mělo být na osud nebo Čínu, od které to vzešlo. Nikoho tady u nás bych neobviňovala. Musíme se s tím prát všichni. Ale jsem názoru, že virus časem odezní nebo ho dostaneme pod kontrolu vakcínou, případně opatřeními," řekla pro ŽivotvČesku.cz sympatická Karla Mráčková, bývalá moderátorka počasí a nynější tisková mluvčí ČZU.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.