Obavy z plánů na Vánoce: Kate a William zažívají dopady koronaviru. Je to tak těžké, přiznali

Vévodkyně Kate s princem Williamem netuší, jak budou vypadat jejich Vánoce
Vévodkyně Kate s princem Williamem netuší, jak budou vypadat jejich Vánoce
Foto: showpix.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 12. 2020

Koronavirus se stal hlavním tématem snad v každé rodině, nevyjímaje ani té královské. Vévodkyně Kate (38) s princem Williamem (38) měli každý rok poklidné vánoční svátky, které si užívali naplno. Jenže letos se všechno rapidně změnilo kvůli epidemii koronaviru.

Vánoce jsou jenom jednou v roce, a proto by si je měl člověk opravdu užít a vychutnat si kouzelnou atmosféru svátečních dnů. Jenže co šlo dříve, už dnes tak dobře nejde. Důvodem je epidemie koronaviru, která hluboce zasáhla do každodenního života lidí. A královská rodina není žádnou výjimkou. Jistota je zkrátka luxusem, který si nemůže dovolit nikdo. Vévodkyně Kate s princem Williamem sice ještě před svátky pokračují ve své více jak dvoutisícikilometrové cestě vlakem napříč Británií, ale Vánoce jsou pro ně letos zatím velkou neznámou.

"Je to tak těžké. Stále se snažíme to nějak naplánovat, zvažujeme, jak to udělat nejlépe," citoval prince Williama magazín People. V rámci diskuze s královským párem, kterou vedli studenti Cardiffské univerzity, došlo právě na téma bezpečně strávené dovolené a tradičních svátků.

"Snaží se jako my ostatní, aby si naplánovali Vánoce s rodinou. Pořád si nejsou stoprocentně jistí, co budou dělat a kde budou," řekla 21letá studentka Lily Faulkner, která se rozhovoru s členy britské královské rodiny účastnila, jak uvedl magazín.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.