Marek Eben promluvil o svých dvou milovaných ženách: Vánoce budeme snad mít společné, prozradil

Marek Eben se svou milovanou manželkou
Marek Eben se svou milovanou manželkou
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 12. 12. 2020

Moderátor a skladatel Marek Eben (62) je mezi lidmi zapsán nejen jako velký profesionál, ale i jako velmi charismatický člověk. Současná epidemie koronaviru mu stejně jako většině lidí nedělá radost. A největší obavy má o své dvě milované ženy - dvaadevadesátiletou maminku Šárku a manželku Markétu (60). Kvůli rizikům nákazy zákeřným onemocněním se proto drží spíše v ústraní.

Druhá vlna epidemie, řada opatření, není pro nikoho nic příjemného. Navíc nový typ koronavirové infekce může pro řadu lidí, zejména patřící do rizikové skupiny, představovat poměrně značné nebezpečí. Marek Eben pro ŽivotvČesku.cz nastínil, jak s rodinou přečkávají dobu, která snad s proočkováním populace bude významně příjemnější.

"Snažíme se nepanikařit. Ale protože moje manželka patří do ohrožené skupiny, vzhledem ke svému handicapu, a moje maminka, které je dvaadevadesát let, rovněž, tak se snažíme rizikům epidemie nechodit moc naproti. Snad výhodou je, že přebýváme u Karlových Varů v malé vesnici, kde je omezený počet lidí," řekl pro ŽivotvČesku.cz Marek Eben, jehož precizně dělaná práce ho v minulosti opakované vynášela na první příčku televizní divácké ankety, kterou vysílala nejsledovanější tuzemská komerční stanice.

Klasický vánoční šrumec oblíbený moderátor letos nezažije. Nejen, že s prací je to obecně pro umělce horší, i když aktuálně Marek vystupuje s Českou filharmonií, ale riziko nákazy není radno podceňovat. "Na Vánoce se s manželkou nepřipravujeme nějak významně. Nejsme zběsilí »slaviči« svátků, že bychom museli držet všechny vánoční zvyky a letos to bude kvůli epidemii takové klidnější, takže si myslím, že když bude situace dobrá, budeme i s mou maminkou, a to bude tak všechno. Žádné velké setkávání a večírky v plánu nemáme, letos určitě ne. Budou to u nás takové Vánoce s příležitostí zamyšlení o podstatě Vánoc," dodal pro ŽivotvČesku.cz Marek Eben.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.