Reklama:

Ornella Koktová zkritizovala Kašpárkovu restauraci, neváhala použít hanlivosti. Vyjádření šéfkuchaře

Radek Kašpárek
Radek Kašpárek
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 2. 10. 2025

Na sociální síti influencerky a podnikatelky Ornelly Koktové se ve středu objevila nelibá recenze na jeden z podniků známého šéfkuchaře Radka Kašpárka. Ornella neváhala přirovnat chuť jídla v restauraci 420 k »blitkám«. Spokojená prý nebyla ani s obsluhou a celkovou atmosférou. Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila šéfkuchaře s dotazem, zda se chce k negativnímu hodnocení vyjádřit. "Chodí mi spousty podporujících zpráv od úplně cizích lidí," přiznal Kašpárek ve smyslu, že i špatná reklama je reklama.

Reklama:

Na sociálních sítích se Ornella Koktová nikdy nebála říct svůj názor a tentokrát si vybrala za terč podnik známého šéfkuchaře Radka Kašpárka. V recenzi na restauraci 420 nešetřila ostrými slovy a chuť podávaného jídla dokonce bez váhání přirovnala k »blitkám«.

Reklama:

"Bohužel jídla jako celek nedávají chuťově smysl. Jedna část si říkám hmm dobrý, ale za sekundu cítíte pachuť hnusu v puse. A to včetně pití –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ domácí višňová limonáda zněla lákavě, ale byl to bohužel hnus s cereální pachutí blitek. Dezert hruškový koláč s karamelem jsme dokonce nechaly, měl pachuť opět jako blitky. Takže velké zklamání a už nikdy více," napsala ve svém příběhu na sociální síti Instagram Ornella, jež si prý musela po návštěvě restaurace na Staroměstském náměstí »lupnout« lék na zklidnění žaludku.

Ornellu prý zklamala nejen gastronomie, ale i obsluha a celková atmosféra. "Čekala jsem zážitek... Obsluha o našich pocitech věděla...bez reakce," dodala Koktová, jež do 420ky zašla s kamarádkou.

Komentář podnikatelky a influencerky se rychle rozšířil a dostal se i ke spolumajiteli restaurace Radku Kašpárkovi. Redakce ŽivotvČesku.cz ho proto oslovila s dotazem, zda by se chtěl k tak výrazně negativní recenzi vyjádřit.

Šéfkuchař, známý i z televizních gastro show, se do otevřeného sporu s Ornellou nepustil, spíše naznačil, že podobné výpady ho nerozhodí. "Neskutečně mi zvýšila fame (sláva, pozn. red.). Já mám takové reakce od lidí a takovou podporu ve smyslu, ať si z té osoby nic nedělám, takže mě to nechává úplně v klidu," uvedl Kašpárek s tím, že i negativní reakce mohou přinést publicitu. V jeho případě tak platí staré známé pořekadlo, že i špatná reklama je reklama.

"O mě nejde, já kritiku snesu, ale jde mi spíš o těch 60 zaměstnanců, kteří tam od rána do večera dřou a dávají do toho srdce. Pak někdo přijde, totálně to zplive a ve finále si to jídlo nechá zabalit s sebou. Já mám zpětnou vazbu od číšníků i od manažera. Neřekla jim prý vůbec nic, tvářila se spokojená, nechala jim dýško 235 korun. A jak říkám, mně ta kritika nevadí, pokud není konstruktivní a je evidentně osobního charakteru. Mrzí mě to za ty zaměstnance, za ně bych dal ruku do ohně," doplnil vyhlášený šéfkuchař.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: