Vánoce Muže roku Davida Kremeňa: Bramborový salát a kapr je klasika. Každoroční tradici možná naruší covid

David Kremeň je sympatický policista
David Kremeň je sympatický policista
Foto: Archiv David Novotný
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 22. 12. 2020

Vítěz letošního klání o nejkrásnějšího muže David Kremeň (29) okouzlil hvězdnou porotu a získal titul Muž roku 2020. Jednadvacátý ročník soutěže se kvůli epidemii koronaviru a vládním opatřením musel uskutečnit netradičně místo v srpnu na konci prosince. Pohledný policista z Miroslavi na Znojemsku řešil s ohledem na svoji práci to, že možná stráví Vánoce ve službě. Pro ŽivotvČesku.cz prozradil, jak bude nakonec trávit nejkrásnější svátky v roce a jaká je tradice Štědrého dne v jeho rodině.

David Kremeň zazářil ve finále letošního ročníku soutěže Muž roku, kterou každoročně pořádá úspěšný pořadatel David Novotný. Podařilo se mu dosáhnout na tu nejvyšší příčku a zvítězit v poměrně silné konkurenci dalších dvanácti finalistů, kteří byli vybráni z celkových 456 přihlášených účastníků. Jako policista má však povinnosti a hrozilo mu, že Vánoce stráví ve službě.

"Původně jsem myslel, že budu mít službu 24. prosince, ale kolegové byli tak hodní, že si to se mnou prohodili, abych nemusel trávit svátky v práci, ale byl s rodinou. Můžu říct, že mám na lidi v práci štěstí. Jinak 23. prosince mám noční, takže budu končit v podstatě na Štědrý den, ale večer si užiju doma," prozradil David Kremeň pro ŽivotvČesku.cz.

Sám je zastáncem tradic a to platí také ohledně štědrovečerní večeře. "My se držíme tradic – máme bramborový salát s kaprem a pod talířem šupinu pro štěstí a peníze. Aby se držely v peněžence, jak se říká. Jinak Štědrý večer budu trávit s rodinou u rodičů. Kolem páté hodiny povečeříme, potom posedíme u vánočního stromku a rozbalíme dárky. Každý rok chodíme navštívit sestru s dětmi, ale uvidíme, jak to bude letos kvůli covidu," řekl sympatický vítěz Muže roku 2020 pro ŽivotvČesku.cz.

NEROSTEME, KDYŽ JE TO LEHKÉ ROSTEME, KDYŽ ČELÍME PŘEKÁŽKÁM.

Zveřejnil(a) David Kremeň dne Sobota 11. července 2020

"Situace s koronavirem mě omezuje z hlediska uzavření fitness center, proto se nemůžu udržovat v kondici tak, jak bych chtěl. Musím hodně improvizovat. Snažím se využívat venkovní prostory, takže běhám. Jinak u nás v práci platí, že se tam obden střídáme, tak si člověk moc neodpočine," přiznal David Kremeň pro ŽivotvČesku.cz.

Po finále nabralo pracovní tempo vysoké obrátky, a tak se letošní Muž roku skoro nezastaví. "Mám to hodně nabité. Dnes jsem cestovat z Prahy do Hradce Králové a vracím se zase na Moravu. Je to trochu vyčerpávající, ale snažím se vše využít co nejlépe a nehledat výmluvy, proč něco nejde. Naopak - hledat cesty, jak to může jít. A hlavně co nejlépe reprezentovat, na tom mi opravdu záleží," dodal.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.