Počasí si přichystalo dárek. Na 1. svátek vánoční zasněží, někteří se probudí do bílého rána, říká meteoroložka

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Pixabay
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 24. 12. 2020

Počasí se rozhodlo sněhovým nadšencům zpříjemnit vánoční svátky. Hned po Štědrém dnu, tedy v pátek 25. prosince, se na území Česka dočkáme sněhových přeháněk. "V pátek bude výrazné ochlazení," řekla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že v některých částech republiky se sníh může udržet.

"V pátek bude výrazné ochlazení, postará se o to studené severní proudění. Bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území Česka se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením trvalejším. Na horách by mohlo v pátek napadnout až 10 centimetrů sněhu. Bude foukat čerstvý vítr, tak se budou vytvářet sněhové jazyky," řekla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka.

Už to vypadalo, že se sněhu nedočkáme ani přes svátky. V minulých dnech se výrazně oteplilo a rtuť teploměru vystoupala k příjemným 13 °C. Teď se konečně dočkáme sněhu, který ale v některých oblastech roztaje.

"V odpoledních maximech budou teploty mezi -1 °C až 3 °C. V nížinách tedy budou sněhové přeháňky a pokud bude nějaká hutnější sněhová přeháňka, tak se může udržet. Ale během dne to bude roztávat, protože teploty budou až na 3 °C," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová, která jistě potěšila všechny, kdo netrpělivě čekají na první sníh.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.