Meteoroložka prozradila, kdy konečně zasněží. Česko se ocitne až v 5 centimetrů bílé pokrývce, odhalila

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 1. 2021

Dalo by se říct, že konečně se blýská na bílé časy. V nadcházejícím týdnu se totiž Česko v nížinách dočká sněhové nadílky. I když ale nevydrží dlouho, milovníci sněhu by si mohli přijít na své. "Od čtvrtka to vypadá, že se srážky sněhové dostanou zejména v nočních hodinách i do nížin," prozradila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

V příštích čtyřech týdnech se v Česku očekává běžné lednové počasí. V noci bude mrznout, přes den se teploty v týdenním průměru dostanou mírně nad nulu. Ten nadcházející by ale mohl konečně přinést sníh do nížin.

"Čeká nás pravé zimní počasí. Převážně bude v nadcházejícím týdnu zataženo, na většině území od pondělí do středy s deštěm či srážkami smíšenými. Sněžit by mělo od 600 metrů nad mořem. Ale od čtvrtka to vypadá, že se srážky sněhové dostanou zejména v nočních hodinách i do nížin. Přes den by to měly být srážky mrznoucí nebo smíšené deště se sněhem a teploty se budou dostávat pod bodem mrazu. V odpoledních maximech se budou zpočátku týdne zastavovat do 5 stupňů Celsia, takže se po ránu se bude vytvářet náledí. A při mrznoucích srážkách i ledovka a koncem týdne, tedy od čtvrtka by to měly být teploty v rozmezí mínus 2 až plus 2 stupně Celsia," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že právě od čtvrtka se Česko zahalí alespoň na chvíli bílou pokrývkou.

"Přes den by sněhová pokrývka měla odtávat, ale hrozí, že ráno se s tím řidiči potýkat budou. Napadnout by ojediněle v nížinách mohlo až k pěti centimetrům sněhu," dodala pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka z pražského Meteopressu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.