Pořád drží laťku vysoko. Herečka Demi Mooreová na prahu šedesátky dokázala zastavit čas

Herečka Demi Moore
Herečka Demi Moore
Foto: Profimedia.cz
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 19. 1. 2021

Ještě než se zviditelnila díky filmům Duch, Striptýz a G. I. Jane, byla Demi Mooreová (58) nevýraznou dívkou, šedou myškou, kterou by leckdo přehlédl. Ani po svém průlomu se nezačala považovat za velkou hvězdu a vzhledem k neblahým životním událostem jí dlouho trvalo, než našla štěstí. Dnes je spokojená proto, že miluje sebe samotnou a zdravé sebevědomí se odráží i v její vizáži.

V dětství a mládí byl život Demi Mooreové cokoliv, jen ne stabilní a šťastný. Otec její matku opustil ještě předtím, než se Demi narodila, v 15 letech byla znásilněna a na čas propadla drogám a alkoholu.

Ani v dospělosti navzdory slávě a hereckým úspěchům neměla zrovna štěstí, rozpadly se jí vztahy se třemi muži, které milovala a prošla si i bolestnou zkušeností ve formě potratu.

Mooreová paradoxně našla největší životní štěstí a sebevědomí v období, kdy žádný vztah nemá a soustředí se jen na sebe a na své děti. Nejvíc pracuje na přijetí sebe sama. "Gravitace působí, při pohledu na odraz v zrcadle si ještě občas řeknu, že to přece nemůžu být já,“ řekla deníku Mirror.

Demi se utvrdila v tom, že sebeláska je klíčem je spokojenosti. "Všechno je jen o přijetí. Ze záporů nedělám klady, ale jsem sebevědomá a nehledám na sobě to špatné. Akceptuji se se vším všudy,“ pochlubila se.

"Podstoupila jsem pár zákroků, ale jak ráda říkám, moje kůže už možná nemá pevné základy, ale můj život ano,“ řekla Mooreová, která má za sebou plastiku prsou, kolagenové injekce a liposukce v oblasti břicha, boků a stehen.

Těžce přijímá jen skutečnost, že se stoupajícím věkem začal klesat počet pracovních příležitostí. "Moc dobrých rolí pro ženy po čtyřicítce není. Většinou nemají hloubku, jsou jen něčí manželky nebo matky,“ dodala upřímně jinak pozitivně smýšlející Demi.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.