Vévodkyně Kate a princ William se radují. Narodil se další šlechtic, jméno je opředeno tajemstvím

Kate, vévodkyně z Cambridge
Kate, vévodkyně z Cambridge
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 10. 2. 2021

Britská královská rodina se raduje z nového přírůstku. Královna Alžběta II. (94) se stala podeváté prababičkou a Kate Middletonová (39) s princem Williamem se těší z příchodu synovce. Princezna Eugenie (30) přivedla na svět chlapečka, jehož jméno je opředeno tajemstvím. Neuvedla ho ona sama, ani rodina a britské deníky Daily Mail, Mirror a The Sun zatím uvádějí, že ještě nebylo zveřejněno.

Britský rod se rozrůstá. V úterý krátce před devátou hodinou ranní přivedla princezna Eugenie na svět chlapečka, podle oficiálního prohlášení královské rodiny přišel malý aristokrat na svět v nemocnici v Portlandu. Chlapeček, jehož jméno nebylo zveřejněno královskou rodinou a prozatím ani britskými deníky, jako jsou The Sun, Mirror a Daily Mail, je 11. v pořadí na královský trůn.

Eugenie porušila tradici a novinku oznámila na svém instagramovém profilu, kde sdílela fotografii, na níž jsou ruce její, jejího manžela a novorozeného chlapečka. Kate Middletonová se raduje ze synovce a královna Alžběta II. má radost ze svého už devátého pravnoučete.

V oficiálním prohlášení zní, že Eugenie i její syn jsou v pořádku. "Její královská výsost princezna Eugenie v úterý 9. února přivedla bezpečně na svět svého syna. Její manžel Jack Brooksbank byl přítomen," píše se na instagramovém profilu královské rodiny.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.