Koronaviroví »mstitelé« útočí na lidi bez respirátorů. V ulicích jim do obličeje stříkají agresivní látku

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: ŽivotvČesku.cz
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 3. 2021

Skupina mladíků, kteří se po Turnově pohybují ve fialovém vozu značky Subaru, stříkají po lidech bez ochrany dýchacích cest neznámou agresivní látku. Pachatelé záměrně útočí na osoby bez respirátorů a pravděpodobně se tak snaží je donutit k tomu, aby je nosily. Pro ŽivotvČesku.cz k případu promluvila policejní mluvčí.

Mladíci neznámou látku stříkají ze spreje, ale například i z vodní pistolky či z obyčejné plastové lahve. Jedním z jejich terčů se podle webu iDnes.cz stal i řidič vozu záchranné služby Tomáš Výrostek. Ten kvůli svému povolání nosí ochranu dýchacích cest několik hodin denně a skupina ho zasáhla v době, kdy na prázdném parkovišti nastupoval do svého auta.

Podobnou zkušenost popsali i další lidé na sociálních sítích, mladíci si záměrně vybírají pouze osoby, na jejichž obličeji není respirátor. U toho na ně vulgárně pokřikují.

"Na takové jednání, které je popsáno, jsme zatím nepřijali žádné oznámení. Je potřeba, aby se poškození případně i svědci přihlásili,“ řekla pro ŽivotvČesku.cz krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Je ale dost možné, že dotyční se nechtějí na policii přihlásit z důvodu, že oznámením by přiznali, že na obličeji podle vládního opatření neměli ochranu úst a nosu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.