Katka z dokumentu Heleny Třeštíkové přišla o druhého psa. Tentokrát ale neskončil v útulku, říká její přítel

Katka se psem jménem Zodiac
Katka se psem jménem Zodiac
Foto: ŽivotvČesku.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 16. 3. 2021

Hlavní postava dokumentu filmařky Heleny Třeštíkové (71) se na začátku února pochlubila tím, že má nového psa se jménem Zodiac. O starého přišla, když v loňském roce třikrát skončil v útulku. "Sargon byl chronický útěkář. Teď máme nového," svěřila se Katka Bradáčová (43) pro ŽivotvČesku.cz. Jenže v současnosti přišla i o druhého čtyřnohého kamaráda.

První pes Katky, kterého měla od štěněte, v loňském roce skončil v útulku celkem třikrát. Když se tak stalo podruhé, požádala Katka redakci ŽivotvČesku.cz o pomoc.

Strážníci Městské policie psa našli na toaletách ve stanici metra Depo Hostivař. Díky redakci ŽivotvČesku.cz a empatickému čtenáři Petru Vlkovi se pes vrátil k majitelce - Katce. Po 44 dnech se suma vyšplhala skutečně vysoko. Celkem 6250 korun dal náš čtenář za svobodu psa a radost Katky v loňském listopadu. Pes se na konci roku dostal opět do útulku. Ovšem tentokrát už ho Katka nedokázala získat zpět. Podle informací, které má ŽivotvČesku.cz, si ho adoptoval nový majitel.

Katka si proto s přítelem pořídili nového psa. "Mám nového pejska, jmenuje se Zodiac. Říkám mu ale Zodí. Ten starý Sargon byl chronický útěkář... Je mi po něm pořád smutno," popsala pro ŽivotvČesku.cz Katka, která o pejska přišla.

"Už Zodiaca nemáme. Protože ta kamarádka, která nám ho dala, měla ještě jednoho. Jenže ten se jí ztratil a Katka jí Zodiaca vrátila, aby jí nebylo smutno," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz Katčin přítel zápletku, jak hrdinka z dokumentu filmařky Heleny Třeštíkové přišla o svého nového čtyřnohého kamaráda.

Přitom ještě na začátku února mluvila takto: "Nového psa jsem dostala od jedné holky, byl týraný. Mám ho ráda a vím, že mi nikam utíkat nebude. Mám ho 14 dnů," dodala Katka Bradáčová. Co všechno řekla o Zodiacovi, se můžete podívat výše ve videu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.