Je to poctivé. Miroslav Kalousek poslal smířlivý vzkaz Václavu Klausovi, který končí v politice

Bývalý poslanec Miroslav Kalousek
Bývalý poslanec Miroslav Kalousek
Foto: Showpix
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 23. 3. 2021

Václav Klaus mladší ve věku 51 let oznámil odchod z politiky. Hnutí Trikolóra již nepovede ani do podzimních voleb. Jeho krok vybízí k řadě spekulací. Kontroverzního politika se zastal Miroslav Kalousek (60) který na začátku tohoto roku rezignoval na post poslance. "Konec zdůvodnil poctivě, já mu věřím," řekl pro ŽivotvČesku.cz Miroslav Kalousek.

Václav Klaus mladší oznámil konec v politice s tím, že mu došla energie a nemá sílu dál svádět politické bitvy. Osobní čas chce nyní věnovat rodině.

"Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že nepovedu Trikolóru do sněmovních voleb 2021, nebudu sám nikam kandidovat a ukončím veřejné aktivity.
Důvody jsou z drtivé většiny osobní,"
uvedl Václav Klaus na svém facebookovém profilu.

"Chyba je ve mně. Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti. Všechno na světě je práce," dodal emotivně syn bývalého prezidenta.

Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že nepovedu Trikolóru do sněmovních voleb 2021, nebudu sám nikam kandidovat a ukončím...

Zveřejnil(a) Václav Klaus ml. dne Úterý 23. března 2021

Objevily se spekulace, že právě Václav Klaus starší by měl vedení Trikolory převzít. "Nic nekončí. Jedeme dál," uvedla na svém facebookovém profilu první místopředsedkyně hnutí Zuzana Majerová Zahradníková, která spolu s Klausem mladším odešla v roce 2019 z ODS.

Ke spekulacím, že junior odchází, aby vedení strany převzal jeho otec, se vyjádřil Miroslav Kalousek. Ten si Václava Klause mladšího pamatuje z řady sněmovních bitev.

"Podle mě je to poctivé rozhodnutí a poctivé zdůvodnění. Jen přemýšlím, zda je toto rozhodnutí vhodné k následování. Kdyby všichni politici, kteří nemají energii, to přiznali a odešli, tak bude česká politika vyprázdněná nejen obsahově, ale i personálně. Václavu Klausovi přeji v osobním životě hodně štěstí a úspěchů," řekl Miroslav Kalousek pro ŽivotvČesku.cz s tím, že Klausovi věří, že šlo o osobní rozhodnutí.

"V českých luzích je zvykem, že když někdo řekne nějaký důvod, tak všichni začnou spekulovat o tom, zda ten důvod je pravdivý. A hledá se, co je za tím doopravdy. Já tuto nedůvěru pokládám za urážlivou. Václav Klaus mladší řekl, že odchází, protože mu došla energie. To je poctivé zdůvodnění a já mu věřím," dodal bývalý poslanec TOP 09 pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.