Počasí o Velikonocích překvapí. Meteoroložka uvedla, jaké výrazné změny nastanou

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Showpix
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 31. 3. 2021

Poslední březnový týden je velkým překvapením, protože teploty se na konci třetího měsíce v roku šplhají opravdu vysoko. Dokonce atakují letních 25 stupňů Celsia, ale během velikonočních svátků, které začínají čtvrtkem 1. dubna, přinese počasí výrazný pokles teplot a na náznaky léta se rázem zapomene. "Zejména první polovina dubna bude pravá aprílová a do hor, přechodně i nižších nadmořských výšek se vrátí sněhové vločky," zkonstatovala meteoroložka pro ŽivotvČesku.cz.

Poslední březnové dny se nesou ve znamení rekordních teplot, které šplhají až k první letošní letní teplotě 25 °C. Příjemné teploty nad 20 °C však s prvním dubnem skončí, protože svátky jara budou o něco chladnější.

"Zpočátku období od 1. dubna bude převážně zmenšená oblačnost, jen přechodně oblačno a ojediněle přeháňky - přechodně od vyšších poloh můžeme čekat srážky sněhové. Postupně dojde k přibývání oblačnosti s deštěm, na horách se sněžením. Ranní teploty se budou od začátku nového měsíce pohybovat od 2 do -2 °C, při jasné obloze až -4 °C, postupně pak 5 až 0 °C. Denní teploty očekáváme nejčastěji mezi 6 až 14 °C," vyjádřila se pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová k charakteru počasí velikonočního týdne a krátce po něm.

Během celého dubna to však nevypadá na dny výrazně nadprůměrných teplot, které si lidé vychutnávají nyní na konci března. "Teplotně výrazně nadprůměrné dny na konci března, které odpovídají počátku května a přináší teplotní rekordy, se do Česka v dubnu hned tak nevrátí. Z výhledu na duben to vypadá, že zejména první polovina bude pravá aprílová a do hor, přechodně i nižších nadmořských výšek se vrátí sněhové vločky," doplnila Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.