Osud se s ním nemazlil. Keanu Reeves promluvil o tom, čím začaly těžké chvíle v životě

Herec Keanu Reeves
Herec Keanu Reeves
Foto: Showpix
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 21. 4. 2021

Představa o snadném životě slavných hvězd může být v některých případech opravdu hodně mylná. Hollywoodský herec Keanu Reeves (56) se řadí mezi ty, k nimž osud vůbec nebyl přívětivý, ba naopak. Musel se vyrovnat hned s několika bolestnými ranami – od ztráty milované ženy při tragické autonehodě po nemoc sestry Kim, které lékaři diagnostikovali leukémii. Zakusil mnohá příkoří, jeho vztah s otcem Samuelem pro něj byl začátkem poměrně brzkých špatných věcí v životě.


Už v dětství zažil kanadský herec s libanonskými kořeny chvíle, které nemá poznat žádné dítě. Když byl ještě malý, jeho otec a geolog Samuel Nowlin Reeves, se rozhodl rodinu opustit. Jeho matka Patricia Taylorová tak zůstala sama na výchovu dvou dětí – Keanua a jeho mladší sestry Kim. V průběhu dalších let se několikrát stěhovali a nakonec se usadili v Kanadě. "Příběh mě a mého otce je hodně těžký. Je naplněný bolestí, strachem a zatracenou ztrátou, což je všechno nanic. Je to jeho život. Doufám, že se má dobře, ať už to znamená cokoli," promluvil Keanu Reeves v rozhovoru pro magazín Rolling Stones o své 13. komnatě – vztahu otce a syna.

V roce 1994 skončil muž, který herce jako chlapce opustil, ve vězení. Policie ho zatkla za držení tvrdých drog, konkrétně heroinu a kokainu a trest pro něj měl představovat dlouhých 10 let za mřížemi, nakonec byl po dvou letech propuštěn. Již tehdy se obviňoval z toho, jak moc rodině ublížil a narušil vztah se slavným představitelem sci-fi hrdiny Nea z kultovní série Matrix.

Velmi silný negativní postoj k drogám, na kterých byl jeho otec přes 20 let závislý, se ještě prohloubil poté, co Keanu Reeves ztratil jednoho z nejbližších přátel, herce a hudebníka Rivera Phoenixe (†23). Ten zemřel na předávkování posledního října roku 1993.

Otec hollywoodské filmové hvězdy dobře věděl, že šrámy minulosti se dají jen obtížně zahojit a jizvy zůstávají. "Docela dobře vím, co Keanu dělá. Ale dal mi jasně najevo, že se mnou nechce mít nic společného. Cítím se kvůli všemu tak potupně. Řekl, že můj život byla tragédie a páni, opravdu to bolí. Smutné, že? Nikdy jsem si nemyslel, že by to takhle dopadlo. Ale vždycky to bude můj chlapec," vyjádřil se Samuel Nowlin Reeves, jak cituje britský Mirror.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.