Pamatujete na Hobieho z Pobřežní hlídky? Jeremy Jackson je ve 40 letech drsňák s plnovousem a svaly

Herec Jeremy Jackson
Herec Jeremy Jackson
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 22. 4. 2021

Dodnes patří seriál Pobřežní hlídka mezi ty, které neztrácí oblibu televizních diváků. Postavu syna poručíka Mitche Buchannona v podání Davida Hasselhoffa (68) si zahrál tehdy 10letý herec Jeremy Jackson (40). Od dob natáčení uběhly desítky let a představitel Hobieho má za sebou divokou minulost a změnil se téměř k nepoznání.

V populárním seriálu, který mohli čeští diváci vidět na televizních obrazovkách poprvé v roce 1994, zazářil herec Jeremy Jackson, který si získal popularitu díky roli Hobieho Buchannona, syna legendárního záchranáře Mitche Buchannona. V zábavním průmyslu začal pracovat už v 6 letech a do povědomí se dostal díky reklamě společnosti Mattel, která je známým výrobcem hraček. Ale jeho život nebyl lehký už od dětství. "Celý život mě vychovávala svobodná matka a nikdy jsem nepoznal svého otce. Stal se závislým na drogách, což byl důvod, proč mě máma od něj distancovala – aby mě ochránila před špatným vlivem," řekl Jeremy Jackson, jak cituje magazín People.

Rodák z kalifornského Newport Beach získal pravděpodobně svou nejslavnější roli, když mu bylo pouhých 10 let a v Pobřežní hlídce setrval celých devět let až do roku 1999. Během let natáčení seriálu ale došlo k tomu, že se u něj rozvinula závislost na drogách. "Část Hobieho mi byla skutečně podobná. Díky seriálu jsem měl finanční prostředky, abych se zničil. Navíc jsem ve svém okolí měl lidi, kteří se tvářili jako moji přátelé, ale ve skutečnosti jimi nebyli. Každý den jsem užíval kokain, dokud to nepřestalo účinkovat. Vyzkoušel jsem extázi nebo marihuanu. Ale pervitin byla droga, která mě srazila na kolena," popsal drogovou závislost americký herec, který byl v 19 letech zatčen právě kvůli omamným látkám.

Následující roky to vypadalo nadějně, ale časem se ukázalo, že původní závislost vystřídala jiná. "Chtěl jsem vypadat jako Sylvester Stallone a dostat se do skvělé kondice. Začalo to nevinně – tělocvična, trenéři… Za poslední tři roky jsem za steroidy a injekce růstových hormonů zaplatil minimálně 200 000 dolarů (v přepočtu 4 294 400 českých korun, pozn. red.). Je to velmi extrémní, agresivní. Nemohl jsem žít stejným stylem života," vyjádřil se představitel seriálového Hobieho Buchannona.

V roce 2015 skončil jako soutěžící v reality show Celebrity Big Brother, protože producenti označili jeho chování ve vile za zcela nepřijatelné. Téhož roku byl znovu zatčen kvůli obvinění za údajné pobodání muže ve Westlake, po kterém měl z místa činu utéct. Nakonec byl na kauci propuštěn. Herec se na sobě snaží pracovat a věnovat se fitness, které ho baví. I když má za sebou náročné roky, snaží se neohlížet a žít budoucností. Herectví se věnuje i nadále a má před sebou hned několik filmových nabídek.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.