Ornella Koktová se po boji o život ozvala z JIP. Stále to bolí, řekla a popsala zdravotní stav

Ornella Koktová
Ornella Koktová
Foto: nextfoto.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 5. 2021

Už týden je Ornella Koktová (28) na jednotce intenzivní péče v pražské nemocnici U Apolináře. Byla tam převezena s velkými bolestmi v krajině břišní. Její otec se při převozu bál nejhoršího. Po týdnu v nemocnici se s Ornellou spojili redaktoři ŽivotvČesku.cz. Její stav je o něco lepší, ale pořád má obrovské bolesti. "Je mi malinko líp, ale pořád jsem tady," uvedla manželka podnikatele Josefa Kokty (64) pro ŽivotvČesku.cz.

Ornella Koktová byla do nemocnice U Apolináře převezena 26. dubna. Matka tří dětí si už několik dnů před rychlým převozem stěžovala na velké bolesti v oblasti břicha. Do nemocnice ji vezl otec Michal Štika, který nechtěl volat taxi ani záchrannou službu. Chtěl mít dceru pod dohledem. Nebylo také možné, aby do nemocnice vyrazil s manželkou Josef Kokta, který se musel a pořád musí starat o tři děti. Sven, Quentin a hlavně novorozená Lilianne potřebují nekončící péči.

"Byl jsem z toho špatný, to člověk pozná, že se něco děje, byla zeleno-bílá celá, bylo evidentní, že je jí zle. Ráno mě zavolala, ať dojedu, Pepa ji odvézt nemohl, protože musí zůstat s dětmi. Tak jsem sedl do auta a jel rychle pro ni," popsal dramatickou situaci pro ŽivotvČesku.cz Michal Štika. V tu chvíli nikdo z velké rodiny netušil, co se přesně děje. Bylo ale pravděpodobné, že bolesti souvisí s tím, že malá Lilianne se narodila císařským řezem.

Nikdo z rodiny nechtěl hovořit o tom, co s Ornellou v nemocnici lékaři provedou. Jen Michal Štika naznačil, že ji zřejmě rychle povezou na sál. "Už ji čekali a musí se to řešit, asi jí budou dělat nějaký zákrok. Je jí zle, bojím se, že se něco dalo do pohybu. Takže sestavili tým doktorů a jdou to řešit," potvrdil pro ŽivotvČesku.cz už 26. dubna její otec Michal Štika.

Později sama Ornella Koktová napsala, že zdravotní problémy mají i nemají souvislost s císařským porodem. Zákrok a narození dcery odhalily starší zdravotní problémy. Malá Lilianne tak mamince zachránila život. "Maminka leží ve stabilizovaném stavu na JIP už čtvrtý den. Starají se o mě nejlíp na světě. Aneb jak mi Lilianne zachránila…Jak těhotenství s ní mě vlastně zachránilo. Věci se opravdu dějí tak, jak mají," napsala Ornella na svém instagramovém profilu.

Po týdnu na jednotce intenzivní péče redaktoři ŽivotvČesku.cz Ornellu kontaktovali. Její zdravotní stav pořád není optimální, ale došlo k mírnému zlepšení.

"Je mi malinko líp, ale pořád jsem tady," uvedla statečná matka s tím, že po fyzické stránce zažívá nejhorší období, ale má obrovskou motivaci, protože se moc těší domů. "Cítím se po fyzické stránce nejhůř za svůj život, ale mám skvělou motivaci," dodala pro ŽivotvČesku.cz Ornella Koktová, která se už těší, až bude moci obejmout manžela a děti.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.