Vladimír Menšík dělal při natáčení pohádky Princ a Večernice rošťárny, prozradila Zlata Adamovská

Herečka Zlata Adamovská
Herečka Zlata Adamovská
Foto: Nextfoto
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 8. 5. 2021

Snímek Princ a Večernice patří mezi nejoblíbenější československé pohádky. Hrdinou je princ Velen, který provdá své tři sestry za Větrníka, Měsíčníka a Slunečníka. Jednu z princezen hrála Zlata Adamovská (62), která tou dobou byla teprve na začátku své kariéry. "Říkala jsem si, že natáčení není jen o krásných šatech, ale i o tom, že se můžete bořit v bahně v nějakém rybníku a nikdo nic nevidí a nesmí poznat," uvedla Zlata Adamovská pro ŽivotvČesku.cz a popsala, jak na natáčení vzpomíná.

V pohádce Princ a Večernice sice neměly sestry prince Velena velkou roli, ale bez nich by byla legendární pohádka chudší. Herečky na natáčení nestrávily tolik času jako hlavní postavy, ale vzpomínají na něj v dobrém. Pro Zlatu Adamovskou se jednalo o jeden z jejích prvních velkých filmů.

Otce princezen hrál nezapomenutelný Vladimír Menšík. "Já mám samozřejmě velké vzpomínky na Vladimíra Menšíka. Byl to můj druhý film a byla jsem z něj úplně odvázaná, udržoval na place skvělou náladu. Vždycky nás všechny rozesmál, pak se řeklo »klap«, a my jsme byli v plném smíchu, ale on samozřejmě jako profesionál udělal poker face a pokračoval dál. To od něj byla taková rošťárna," řekla pro ŽivotvČesku.cz fenomenální herečka Zlata Adamovská.

Hned na začátku pohádky je scéna, ve které princ Velen drží tyčky, na které jeho sestry házejí kroužky. Princ spadne do vody a předstírá, že se topí, princezny se ho pokoušejí zachránit, ale on je stáhne do rybníka. Tuto scénu si Zlata Adamovská dobře pamatuje.

"Samozřejmě si vzpomínám na scénu, kde jsme házely kroužky na tyčku. Tak jsme postupovaly, až jsme všechny tři spadly do rybníka. To byla veliká zodpovědnost, protože jsme měly ušité jen dvoje šaty. Muselo se nám to všem podařit. Pak jsme tam chvilku řádily. Říkala jsem si, že natáčení není jen o krásných šatech, ale i o tom, že se můžete bořit v bahně v nějakém rybníku a nikdo nic nevidí a nesmí poznat," doplnila Zlata Adamovská pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.