Milimetr od embolie plic a hádka v nemocnici. Matka Ornelly Koktové popsala, co se dělo během hospitalizace dcery

Ornella s matkou Monikou
Ornella s matkou Monikou
Foto: Nextfoto
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 5. 2021

Na konci dubna absolvovala Ornella Koktová (28) v pražské nemocnici u Apolináře řadu operací a bez přehánění bojovala o život. Ztratila 13 kilogramů a v jednu chvíli měla do těla zavedených šest kapaček najednou. Vypadalo to, že těžká životní zkušenost povede k tomu, že Ornella se usmíří s matkou Monikou Binias (48). "Charlotte se mi ozvala, že Ornella je na tom špatně," řekla pro ŽivotvČesku.cz dnes už trojnásobná babička, že o problémech se dozvěděla od mladší dcery.

Vztahy mezi Ornellou Koktovou a její matkou jsou napjaté od doby, kdy se vysílala reality show z jejich rodiny. Monika Binias (tehdy ještě Štiková) hodně nasazovala proti Josefu Koktovi (64), kterého Ornella logicky bránila. Dalším bodem sporu byly otázky kolem výchovy Ornellina syna Quentina. Babička několikrát projevila obavy, zda se jejímu vnukovi dostává dostatečné péče. Když si obě ženy začaly vyčítat počty milenců, bylo jasné, že situace je neudržitelná. Monika o dceři řekla, že je nevychovaná a zlá, ta opáčila, že její máma je regulérní blázen a nedá se s ní bavit.

Na konci dubna Ornella skončila v nemocnici a byla na tom velmi zle. Po porodu dcery Lilianne se zjistilo, že Ornella má absces pod žebry a nález ve střevech. Ornella měla obrovské bolesti břicha a sáhla si na dno.

"Zjistili, že mám v tepně sraženinu, která putuje směrem do plic. Byla jsem milimetr od embolie plic. Na to se přišlo náhodou. Do toho všeho mi antigenní test ukázal, že jsem pozitivní na covid. Takže se hned přidal strach z covidu. Převáželi mě od Apolináře na Karlovo náměstí na vyšetření v tunelu a pobíhali kolem mě ve skafandrech. To byl šok. Takže najednou nevěděli, zda a kdy mě mají operovat. Naštěstí pak PCR ukázal, že jsem negativní, že antigenní test se spletl. Já těch operací měla nyní více, ještě do toho všeho jsem měla »slepák«. Zaplaťpánbůh, že jsem do nemocnice jela, ale ono to už fakt nešlo, už jsem měla opravdu obrovské bolesti, nemohla jsem vstát ze židle, bolelo mě břicho. Pořád mě bolelo pod žebry, ale v jiných místech, než jsem měla miminko," popsala pro ŽivotvČesku.cz manželka Josefa Kokty a přiznala že byly chvíle, kdy si myslela na nejhorší.

Její matka žije v Německu s manželem Petrem a bylo otázkou, kdo jí dá vědět, že Ornella je na tom tak zle. "Volala mi Charlotte, že Ornella je na tom špatně. Zařídila, abych Ornelle zavovolala. Když jsem jí zavolala do nemocnice, tak se pak začala hádat. Nastartovala z nuly na sto," uvedla Monika Binias pro ŽivotvČesku.cz s tím, že takto by se děti k rodičům chovat neměli a že k usmíření nedošlo, ačkoliv se zdálo, že je to na dobré cestě.

"Udělali jsem si s manželem výlet do Švýcarska do oblasti Montreux, kde žil dvě třetiny života Freddie Mercury. Natočili tam 6 alb, desku tam točil také David Bowie a Rolling Stones. Je to tam nádherné, byli jsme ve skvělém hotelu a určitě se tam vrátíme. V Německu už se hodně rozvolňuje, takže si to užíváme," popsala jarní dny matka Ornelly s tím, že žije svůj život a snaží se myslet pozitivně.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.