Ivan Bartoš umí rozdávat rány. Nasadil si boxerské rukavice a předvedl boj ve stylu Rockyho. Dělal jsem i judo, říká

(Vpravo) Ivan Bartoš během boxerského sparingu
(Vpravo) Ivan Bartoš během boxerského sparingu
Foto: Se svolením Ivana Bartoše
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 6. 2021

Předseda Pirátů Ivan Bartoš (41) má mimo politiku řadu koníčků. Mezi ně se rozhodně řadí sport. Překvapivě i bojový. Předvedl to na pražské náplavce během boxerského sparingu. I když postavou nepřipomíná »nabušeného fightera«, rozhodně umí rány nejen přijímat, ale i rozdávat. "V minulosti jsem dělal judo, takže bojové sporty mi nejsou cizí," přiznal pro ŽivotvČesku.cz politik.

Levý direkt, pravý, úhyb a kryt. Tak nějak se dá shrnou počínání Ivana Bartoše, který si na pražské náplavce zaboxoval a rozhodně by se dalo říct, že si vedl dobře. Filmový Rocky by mu jistě zatleskal, když ukázal dobrou fyzickou kondici. A to i v tropickém dni, kdy z politika po pár dvouminutových kolech, lidově řečeno, lilo jako z konve.

"Počasí se skutečně vydařilo. Pokud jde o sport, tak historicky jsem dělal judo, takže mám tendence se k tomu čas od času vrátit. Nicméně před 3 lety, když jsme začali třikrát týdně běhat a chodit na workout hřiště do Stromovky, tak jsem si koupil i boxerské rukavice, takže si občas i zaboxujeme s kamarády. Ale od doby, co mám syna Bertíka, tak jsem rád, že stíhám ranní rozcvičky. Do toho všeho nám ještě vlítnul covid... Ale když si takhle zablbneme, tak je to příjemné zpestření," řekl pro ŽivotvČesku.cz předseda Pirátů Ivan Bartoš, který dlouhých 6 let nekonzumuje alkohol a pravidelně se udržuje ve formě.

"V Čechách sleduju kluky z klubu Vedral Boxing, který třeba o Vánocích nebo jindy pořádá benefiční tréninky a z vybraných peněz podporuje užitečné projekty. Pohyb a sport je vždy radost, i když to třeba jeden dělá na amatérské úrovni," dodal pro ŽivotČesku.cz předseda Pirátů, který svůj nejtěžší boj svede letos v říjnu, a to během voleb do Poslanecké sněmovny.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.