Rýžové nudle s krevetami, ředkvičkami, okurkou a koriandrem
Ilustrační snímek.
Publikováno: 21. 6. 2020
Mnoho lidí má rádo asijskou kuchyni a bez chuti krevet se nedokáže obejít. Pojďme zkusit poměrně jednoduchý recept, který může milovníky jídel pestrých chutí potěšit.
Reklama:
Rýžové nudle s krevetami, ředkvičkami, okurkou a koriandrem
Ingredience:
Reklama:
- 100 g oloupaných a vařených krevet,
- 200 g rýžových nudlí,
- 1/2 salátové okurky,
- 6 ředkviček,
- 1 červená cibule,
- sůl,
- pepř,
- olivový olej,
- citronová šťáva,
- koriandr.
Postup:
Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Na pánvičce rozpalte olivový olej a orestujte krevety dorůžova. Krevety promíchejte s nudlemi ve velké míse. Poté přidejte nakrájené ředkvičky, cibuli a okurku. Dle chuti osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou. Důkladně promíchejte. Naservírované porce na závěr ozdobte čerstvým koriandrem.
Reklama:
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama:
Reklama: