Budete se hodně divit. Přemek Forejt promluvil o jídle, které má nejraději. Je posvátné a je to strop, říká
Mohlo by se zdát, že šéfkuchař Přemek Forejt (33) má hodně náročné chutě, pokud by šlo o největší delikatesu v souvislosti s jídlem. Jenže opak je tak trochu pravdou. Luxusní jídla jsou rozhodně zajímavým zpestřením, ale i na první pohled obyčejné pokrmy dokáže naprosto pozdvihnout vyladěná chuť a základní ingredience, které spolu »hrají«. Pro ŽivotvČesku.cz prozradil, které jídlo miluje on i jeho dcera Stella.
Přemek Forejt patří k trojici mistrných šéfkuchařů, kteří jsou tváří posledních dvou řad úspěšné gastronomické televizní show. Stejně jako jeho kolegové – Radek Kašpárek (39) a Jan Punčochář (41), je přísným kritikem jídla a rád v rámci vaření využívá kreativity a netradičních kombinací. Ale není nad klasiku od maminky nebo babičky. Na jejich vaření zůstává už po dlouhá desetiletí zkrátka něco magického.
"Nemám oblíbené jídlo. Ale před pár dny jsem měl rajskou omáčku od mé maminky a byla naprosto luxusní. Je pravda, že rajskou od mé mámy s plněnými paprikami miluji," řekl pro ŽivotvČesku.cz Přemek Forejt s tím, že právě česká klasika je »hvězdou« i u jeho malé dcery.
"Rajskou miluje i moje dcera, takže jde o jídlo, které je pro mě strop," dodal pro ŽivotvČesku.cz uznávaný šéfkuchař Přemek Forejt, který několik let získával cenné zkušenosti v Anglii a jeho kuchařské srdce patří olomoucké restauraci Entrée. V tom druhém případě pak půvabné a nadané herečce a zpěvačce Evě Burešové (27).
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.