Reklama:

Budete se hodně divit. Přemek Forejt promluvil o jídle, které má nejraději. Je posvátné a je to strop, říká

Přemek se svou milovanou dcerou
Přemek se svou milovanou dcerou
Foto: Archiv Přemka Forejta
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 15. 2. 2021

Mohlo by se zdát, že šéfkuchař Přemek Forejt (33) má hodně náročné chutě, pokud by šlo o největší delikatesu v souvislosti s jídlem. Jenže opak je tak trochu pravdou. Luxusní jídla jsou rozhodně zajímavým zpestřením, ale i na první pohled obyčejné pokrmy dokáže naprosto pozdvihnout vyladěná chuť a základní ingredience, které spolu »hrají«. Pro ŽivotvČesku.cz prozradil, které jídlo miluje on i jeho dcera Stella.

Reklama:

Přemek Forejt patří k trojici mistrných šéfkuchařů, kteří jsou tváří posledních dvou řad úspěšné gastronomické televizní show. Stejně jako jeho kolegové – Radek Kašpárek (39) a Jan Punčochář (41), je přísným kritikem jídla a rád v rámci vaření využívá kreativity a netradičních kombinací. Ale není nad klasiku od maminky nebo babičky. Na jejich vaření zůstává už po dlouhá desetiletí zkrátka něco magického.

Reklama:

"Nemám oblíbené jídlo. Ale před pár dny jsem měl rajskou omáčku od mé maminky a byla naprosto luxusní. Je pravda, že rajskou od mé mámy s plněnými paprikami miluji," řekl pro ŽivotvČesku.cz Přemek Forejt s tím, že právě česká klasika je »hvězdou« i u jeho malé dcery.

"Rajskou miluje i moje dcera, takže jde o jídlo, které je pro mě strop," dodal pro ŽivotvČesku.cz uznávaný šéfkuchař Přemek Forejt, který několik let získával cenné zkušenosti v Anglii a jeho kuchařské srdce patří olomoucké restauraci Entrée. V tom druhém případě pak půvabné a nadané herečce a zpěvačce Evě Burešové (27).

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: