Fotorecept: Velmi chutné grilované mleté maso s ředkvičkovým salátem

Grilované mleté maso s ředkvičkovým salátem
Grilované mleté maso s ředkvičkovým salátem
Foto: iTesco.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 16. 7. 2020

Aromatické koření a grilované maso na špejli jsou ideální kombinací na letní grilování s přáteli.

Ingredience: 500 g mletého vepřového a hovězího, vejce, 1 stroužek česneku, 1 malá cibulka, ½ lžičky drcený černý pepř, ½ lžičky soli, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky oregano, ½ lžičky kurkuma

Salát: ředkviček, 10 cherry rajčátek, cibulky (zelené), olivový olej, sůl, pepř

špejle (dřevěné nebo kovové)

Postup přípravy:

1 - Najemno nakrájíme cibuli a prolisujeme česnek.

2 - Přidáme olej…

3 - … všechno koření a sůl.

4 - Přidáme vejce a řádně promícháme.

5 - Směs smícháme s masem a necháme chvíli odležet.

6 - Ze směsi vytvarujeme válečky a napíchneme je na špejle.

7 - Grilujeme dozlatova z každé strany při 180 °C asi 15 minut. Tip na servírování: Podáváme se zeleninovým salátem – nakrájíme zeleninu, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

(zdroj a foto: iTesco.cz)

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.