Jak zpracovat záplavu vařených vajec. Jan Punčochář popsal lehký recept s pálivou tečkou

Jan Punčochář je vyhlášený šéfkuchař
Jan Punčochář je vyhlášený šéfkuchař
Foto: Se svolením TV Nova

Jeden z nejlepších šéfkuchařů v České republice ví, že úspěch často spočívá v jednoduchosti. Porotce televizní gastronomické show Jan Punčochář (41) prozradil recept, jak rychle a zajímavě naložit se záplavou vařených vajec. "Nezapomeňte na jalapeňos papričky," řekl, když pro ŽivotvČesku.cz popsal zajímavý recept.

Lehké, rychlé a originální. Tak to v kuchyni mají rádi obyčejné hospodyňky a někdy i renomovaní šéfkuchaři. Ti, kteří jsou z Velikonoc unavení a ještě se nevzpamatovali ze »souboje« s velikonočními beránky a mazanci, jistě ocení recept, který »zatočí« s plnou mísou vařených vajec.

"My děláme vaječný salát. Vajíčka nasekáme na kousky, do toho přidáme cibulku a majonézu. U nás to máme rádi trochu pálivé, tak přidáme jalapeňos papričky. A nesmí chybět kyselé okurky. Salát je pak dobrý na chleba i na bagetku," popsal pro ŽivotvČesku.cz Jan Punčochář recept, který zvládne každý. Podobně se dá ochutit i vaječná pomazánka a nic složitějšího nemá cenu s vykoledovanými vajíčky vymýšlet.

"Když se salát zafrešuje (překrytí fólií - pozn. red.), tak vydrží v lednici poměrně dlouho," poradil pro ŽivotvČesku.cz mistr gastronomie, který se už těší, až začne v Česku rozvolňování a bude moci zase přivítat hosty v podniku U Matěje.

Patří mezi uznávané a zkušené šéfkuchaře. Jana Punčocháře (41) znají televizní diváci před...

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.