Lahodná krůtí prsa v prosciutto šunce s bramborem

Krůti prsa v prosciutto šunce s bramborem
Krůti prsa v prosciutto šunce s bramborem
Foto: iTesco
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 11. 7. 2020

Toužíte po opravdu chutném jídle, které je zajímavé a zároveň nebude pro vaši peněženku představovat katastrofu? Tak krůtí prsa v prosciutto šunce s bramborem jsou velmi dobrou volbou.

Ingredience: 12 plátků prosciutto, 1 kg krůtí prsa, sůl a pepř, hrstí špenátu, 1 stroužek česneku, 2 lžičky olivového oleje, 500 g brambor, žlutých a červených cherry rajčat, citronová šťáva

Postup přípravy

1 - Brambory omyjte a nakrájejte na čtvrtky, položte na plech vyložený pečícím papírem, ochuťte solí a pepřem, pokropte olivovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na 185 °C. Pečte zhruba 25 minut.

2 - Na pánev s troškou olivového oleje přidejte špenát. Ochuťte pepřem a prolisovaným stroužkem česneku. Smažte zhruba tři minuty.

3 - Na pracovní desku položte plátky šunky, na ně maso a oviňte ho šunkou.

4 - Pečte v troubě rozehřáté na 200 °C cca 60 minut. Po vyjmutí z trouby odstavte zhruba na 5–10 minut.

5 - Upečené krůtí maso rozkrojte na plátky. Do každého plátku udělejte otvor a vložte připravený špenát. Podávejte s cherry rajčaty a upečenými bramborami.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.