Lehký bramborový salát s kapary, ředkvičkami a koprem

Ředkvičkový salát
Ředkvičkový salát
Foto: iTesco

Na jaře se v obchodech začíná objevovat čerstvá lokální zelenina. Hlavní sezóna teď začíná mimo jiné také ředkvičkám, které mnozí pro jejich štiplavou chuť milují, zatímco druzí je nesnáší. Pravdou však je, že mají blahodárný vliv na celé naše zažívání, jelikož ničí viry, bakterie a plísně. Můžete si je vychutnat samozřejmě samotné, nebo třeba nakrájené na čerstvém chlebu s tvarohem, ale skvěle se hodí také do receptů, které zároveň okoření.

Lehký bramborový salát s kapary, ředkvičkami a koprem

Ingredience:

  • 800 g uvařených brambor,
  • 3 uvařená vejce,
  • 100 g kapar v nálevu,
  • 1 svazek ředkviček,
  • 200 ml bílého jogurtu,
  • 1 lžíce dijonské hořčice,
  • kopr,
  • sůl,
  • pepř.

Postup:

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a vložte do mísy. Kapary přeceďte od nálevu a přidejte k bramborám do mísy. Ředkvičky nakrájejte na slabé plátky a přidejte do mísy. Vše osolte a opepřete dle chuti, přidejte jogurt, hořčici a na kostičky nakrájená vejce. Důkladně promíchejte a podávejte ozdobené nasekaným koprem.

Svazek ředkviček je k dostání v obchodech Tesco za 10,90 Kč.