Levný recept, který pohladí chuťové buňky: Vepřová játra na grilu zakapaná bílým vínem

Vepřová játra na grilu
Vepřová játra na grilu
Foto: iTesco
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 6. 2020

Sháníte třeba na internetu jednoduchý a rychlý recept, který je pro opravdové fajnšmekry? Co třeba vepřová játra zakápnutá bílým vínem? Určitě uznáte, že tento pokrm může být opravdová lahůdka za pár kaček.

Suroviny: 600 g vepřových jater, kmín, 200 ml suchého bílého vína, sůl, pepř

Postup:
Vepřová játra očistěte a nakrájejte na kusy široké přibližně 1,5 cm. Játra opepřete a okořeňte nahrubo namletým kmínem. Vložte je na gril, zakapejte bílým vínem a grilujte dozlatova ze všech stran, asi 6
minut. Játra osolte až po ogrilování. Podávejte s bramborami nebo rýží.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.