Neobyčejný recept, který jedlíka zasytí. Krémová hrášková polévka se sýrem

Krémová hrášková polévka se sýrem
Krémová hrášková polévka se sýrem
Foto: ITesco.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 5. 7. 2020

Polévku můžeme podávat teplou nebo vychlazenou. Lze ji dozdobit pečenými tousty a kousky mozzarelly.

Ingredience: 400 g hrášek, 250 g mozzarelly, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, stroužky česneku, sůl, černý pepř, tymián

Postup přípravy

1 - Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kousky.

2 - Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.

3 - Jakmile má směs správnou barvu, přidáme hrášek a společně prohřejeme.

4 - Ke směsi přilijeme vodu a povaříme.

5 - Do horké polévky přidáme nakrájený sýr a rozmixujeme dohladka.

6 - Dochutíme solí, pepřem a jemně nasekaným tymiánem.

(zdroj: iTesco.cz)

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.