Radek Kašpárek popsal, podle čeho se s Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem rozhodují, že se soutěžící stane finalistou a vítězem soutěže MasterChef

Porotci (zleva) - Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář
Porotci (zleva) – Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář
Foto: Se svolením TV Nova
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 14. 9. 2022

Souboj amatérských kuchařů v soutěži MasterChef pokračuje. Tentokrát porotci vybírali ty nejlepší z TOP 30. Tři místa ve finálové šestnáctce již byla obsazena zlatými kartami, o zbývajících třináct však soutěžící museli svést souboj. Redakci ŽivotvČesku.cz na dotaz porotce soutěže Radek Kašpárek (41) prozradil, podle čeho se celá porota, kterou dále tvoří Jan Punčochář (43) a Přemek Forejt (35), rozhoduje, kdo se do finálové šestnáctky dostane. Zároveň zdůraznil, že ve finálových kolech si soutěžící projdou peklem.

Vybraní soutěžící jsou zase o krůček blíž ke splnění svého snu - tedy získání titulu MasterChef Česko 2022. V dalším díle pořadu na soutěžící čekalo několik náročných výzev. Jenže to nejtěžší mají ti, co uspěli a porotci je poslali na postupový balkon, teprve před sebou.

"Jestli si doposud soutěžící mysleli, že to je masakr, tak jsou na omylu, protože ten skutečný masakr teprve přijde," přiblížil zkušený a vyhlášený šéfkuchař Radek Kašpárek pro Životvčesku.cz, čímž dal najevo, že nejtěžší okamžiky finalisty teprve čekají.

Redakce Radku Kašpárkovi položila dotaz, podle jakých kritérií se vybírají finalisté, případně vítěz celé soutěže - co je tedy rozhodující.

"Ze všeho nejdůležitější je chuť. Je to soutěž o vaření a hodnotíme jídla podle chuti. Do šestnáctky se tedy dostane člověk, o kterém si myslíme, že má vytříbenou chuť, lépe řečeno, že má »chuť na patře«, to je velmi důležité. Dále sledujeme během vaření, jakou soutěžící mají techniku, jak se v kuchyni orientují, jestli nejsou příliš zbrklí, jestli dokáží zdárně krájet nožem a podobně. Vítěz MasterChefa to musí mít v hlavě také srovnané, protože se následně kolem něj začne dít pořádný humbuk, tudíž je potřeba, aby ho dokázal ustát. To znamená, že to musí být také osobnost. Posuzujeme u soutěžících nejen dílčí věci, ale i celkový dojem," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz gastro mistr Radek Kašpárek, v čem spočívá výběr do finálové šestnáctky a co všechno musí budoucí vítěz letošního ročníku zvládat.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.