Recept, na kterém si pochutná celá rodina. Vepřová pečeně s jablky a cibulí

Vepřová pečeně s jablky a cibulí
Vepřová pečeně s jablky a cibulí
Foto: iTesco.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 13. 7. 2020

Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete – a přitom taková blbost.

Ingredience: 1 kg vepřové pečeně, cibule, jablek, sůl a pepř, 2 větvičky rozmarýnu, stroužky česneku, 100 ml vody, 2 lžíce oleje

Postup přípravy

1 - Troubu rozehřejte na 200 °C. Maso ochuťte solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, položte maso a smažte, dokud nezhnědne ze všech stran.

2 - Dejte maso do nádoby na pečení, obložte na čtvrtky pokrájenými jablky a cibulí, přidejte 2 stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Přilijte vodu.

3 - Vše pečte zhruba 45 minut, občas jablka a cibuli otočte a maso podlijte omáčkou. Po vyjmutí z trouby přikryjte maso hliníkovou fólií a odstavte na 10 minut.

(zdroj: iTesco.cz)

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.