Rýžové nudle s krevetami, ředkvičkami, okurkou a koriandrem

Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek.
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 21. 6. 2020

Mnoho lidí má rádo asijskou kuchyni a bez chuti krevet se nedokáže obejít. Pojďme zkusit poměrně jednoduchý recept, který může milovníky jídel pestrých chutí potěšit.

Rýžové nudle s krevetami, ředkvičkami, okurkou a koriandrem

Ingredience:

  • 100 g oloupaných a vařených krevet,
  • 200 g rýžových nudlí,
  • 1/2 salátové okurky,
  • 6 ředkviček,
  • 1 červená cibule,
  • sůl,
  • pepř,
  • olivový olej,
  • citronová šťáva,
  • koriandr.

Postup:

Rýžové nudle uvařte dle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Na pánvičce rozpalte olivový olej a orestujte krevety dorůžova. Krevety promíchejte s nudlemi ve velké míse. Poté přidejte nakrájené ředkvičky, cibuli a okurku. Dle chuti osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou. Důkladně promíchejte. Naservírované porce na závěr ozdobte čerstvým koriandrem.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.