Špagety s krémovou omáčkou z pečené zeleniny. Porce stojí jen 27 korun
S tímto levným a rychlým receptem připravíte 4 porce a díky produktům s označením Naše cena vás jedna porce bude stát pouhých 27 Kč.
Ingredience: 500 g špaget, 350 ml šlehačky, 1 kg zeleniny: dýně, mrkev, cibule, 4 stroužky česneku, olivový olej, mořská sůl, černý pepř
Postup přípravy
1 - Dýni a mrkev nakrájíme na malé kostky. Oloupeme cibuli a překrojíme ji na poloviny. Nakrájenou zeleninu smícháme s trochou oleje, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů.
2 - Uvaříme špagety podle návodu a necháme je odstát.
3 - Do šlehačky přidáme česnek společně se špetkou mořské soli a černého pepře a smícháme v misce.
4 - Smícháme opečenou zeleninu s česnekovým krémem a případně dochutíme.
5 - Špagety servírujeme společně s krémovou omáčkou z pečené zeleniny.
TIP: Nechejte pár kousků opečené zeleniny (mrkev a dýně) stranou a využijte je na ozdobení vašeho jídla. Šmrnc mu dodá také čerstvá bazalka nebo plátek sýra.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.