Špagety s krémovou omáčkou z pečené zeleniny. Porce stojí jen 27 korun

Špagety s krémovou omáčkou z pečené zeleniny
Špagety s krémovou omáčkou z pečené zeleniny
Foto: iTesco.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 7. 7. 2020

S tímto levným a rychlým receptem připravíte 4 porce a díky produktům s označením Naše cena vás jedna porce bude stát pouhých 27 Kč.

Ingredience: 500 g špaget, 350 ml šlehačky, 1 kg zeleniny: dýně, mrkev, cibule, stroužky česneku, olivový olej, mořská sůl, černý pepř

Postup přípravy

1 - Dýni a mrkev nakrájíme na malé kostky. Oloupeme cibuli a překrojíme ji na poloviny. Nakrájenou zeleninu smícháme s trochou oleje, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů.

2 - Uvaříme špagety podle návodu a necháme je odstát.

3 - Do šlehačky přidáme česnek společně se špetkou mořské soli a černého pepře a smícháme v misce.

4 - Smícháme opečenou zeleninu s česnekovým krémem a případně dochutíme.

5 - Špagety servírujeme společně s krémovou omáčkou z pečené zeleniny.

TIP: Nechejte pár kousků opečené zeleniny (mrkev a dýně) stranou a využijte je na ozdobení vašeho jídla. Šmrnc mu dodá také čerstvá bazalka nebo plátek sýra.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.