Žebra na grilu v domácí marinádě z černého piva

Žebra na grilu
Žebra na grilu
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 30. 6. 2020

Velmi populární recept, který potěší každého gurmána. Vepřová žebra na grilu v marinádě z černého piva jsou rozhodně skvělou volbou k sytému obědu nebo večeři.

Suroviny: 4 ks vepřových žeber, 400 ml černého piva, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 4 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky česneku, 2 větvičky rozmarýnu, sůl, pepř

Postup: Ve větší míse smícháme pivo, med, citronovou šťávu, zázvor, sůl a pepř. Přidáme snítky rozmarýnu a lisovaný česnek. Vše promícháme. Do marinády vložíme vepřová žebírka a potřeme je ze všech stran a nechám 24 hodin uležet v lednici. Žebírka grilujeme 1 hodinu a 30 minut. Hotová žebírka podáváme s oblíbeným dipem.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.