5000 korun pro důchodce si nemůže Česko dovolit. Je to korupce, říká poslanec Dominik Feri

Poslanec Dominik Feri
Poslanec Dominik Feri
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 16. 9. 2020

V úterý při jednání Sněmovny bylo o emoce postaráno. Poslanci se v menším počtu než běžně sešli poprvé po prázdninách k řádné schůzi. A ministryně Alena Schillerová rozhodně neměla lehkou úlohu. Hájila totiž jednorázový příspěvek důchodcům 5000 korun, který poslanci podpořili. S příspěvkem nesouhlasí dlouhodobě poslanec Dominik Feri, který pro ŽivotvČesku.cz vysvětlil proč.

Schillerová odmítla, že by se jednalo o »populistický krok vlády« jak rouškovné mnozí nazývají. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) pak vysvětlovala, proč mají příspěvek dostat všichni důchodci. A slíbila komplexní důchodovou reformu. S příspěvkem 5000 korun rozhodně nesouhlasí opoziční poslanec Dominik Feri (TOP09), který pro ŽivotvČesku.cz poskytl směrem k příspěvku poněkud ostrý názor..

"Důchody se budou příští rok zvyšovat o 800 korun. Další navýšení v podobě jednorázových 5000 si ale nemůžeme, myslím Česko, dovolit. Je to volební korupce vlády a ví to naprosto každý. Ministryně Maláčová je zcela lhostejná k budoucnosti lidí, kterým je nyní 15 až 40 let. Tahle vláda ale vidí jen k dalším volbám, dál ne," upřesnil Dominik Feri pro ŽivotvČesku.cz

Vládní návrh na 5000 korun důchodcům byl v 1. čtení po vášnivé diskuzi poslanci schválen. Opozice ale označuje takzvané rouškovné za předvolební dáreček, který má vládě pomoci v krajských volbách.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.