90210 slaví 30. výročí: Herci z kultovního seriálu Beverly Hills si prošli těžkými časy

Představitelé legendárního seriálu Beverly Hills 90210
Představitelé legendárního seriálu Beverly Hills 90210
Foto: Profimedia
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 10. 2020

Televizní hit Beverly Hills 90210 přinesl na obrazovky osudy středoškolské mládeže žijící v sluncem prozářeném kalifornském Beverly Hills, jinak nazývanému také jako »Město bohatých«. Odstartoval už v roce 1990 a právě letos slaví významné třicáté výročí od svého vzniku.

Seriál zachycuje příběhy středoškoláků z bohatých poměrů tamní smetánky (s menšími výjimkami) a jejich první lásky, životní trápení a rodinná dramata. Hlavními hrdiny je parta mladých lidí v čele s půvabnou černovláskou Shannen Doherty (49) alias Brandou Walshovou a jejím bratrem/dvojčetem Brandonem, kterého ztvárnil kanadský herec Jason Priestley (51). Oba patří do spořádané rodiny a jejich rodiče jsou slušní staromódní manželé, které oba sourozenci považují za vzor.

Za vznikem Beverly Hills 90210 stojí jméno Aarona Spellinga (†83), mimo jiné i otce jedné z hlavních hrdinek Donny Martinové, kterou si zahrála Tori Spelling (47). Spolu s ním na tvorbě seriálu pracoval neméně úspěšný Darren Star (59), hvězdný producent slavných hitů jako Sex ve městě, Melrose Place nebo Znovu 20. Popularita »Beverly« byla obrovská, proto se také seriál dočkal neuvěřitelných 10 řad a téměř 300 dílů, které odvysílala americká stanice Fox. U nás diváci mohli sledovat televizní fenomén později – premiéra proběhla až na konci léta 1993.

S hlavními představiteli prožívali nejen romantické aférky a úspěchy, ale také vážnější témata jako drogovou závislost. Seriál slaví letos 30. výročí od svého vzniku, ale hlavní hrdinové ve skutečném světě bohužel mnohdy řešili těžké rány, které bohužel k životu patří.

Za poslední roky se herci ze seriálu museli potýkat s řadou tragických událostí a smutných zpráv. V březnu loňského roku zemřel v 52 letech Luke Perry, představitel oblíbeného Dylana McKaye na mozkovou příhodu. Herečka Shannen Doherty pak bojuje se čtvrtým stádiem rakoviny prsu, kterou jí lékaři diagnostikovali v roce 2015. Před nedávnem otevřeně promluvila o tom, že se připravuje na nejhorší.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.