Neobyčejný recept, který jedlíka zasytí. Krémová hrášková polévka se sýrem
Krémová hrášková polévka se sýrem
Publikováno: 5. 7. 2020
Polévku můžeme podávat teplou nebo vychlazenou. Lze ji dozdobit pečenými tousty a kousky mozzarelly.
Reklama:
Ingredience: 400 g hrášek, 250 g mozzarelly, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, černý pepř, tymián
Postup přípravy
Reklama:
1 - Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kousky.
2 - Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
3 - Jakmile má směs správnou barvu, přidáme hrášek a společně prohřejeme.
4 - Ke směsi přilijeme vodu a povaříme.
5 - Do horké polévky přidáme nakrájený sýr a rozmixujeme dohladka.
6 - Dochutíme solí, pepřem a jemně nasekaným tymiánem.
(zdroj: iTesco.cz)
Reklama:
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama:
Reklama: