Recept, na kterém si pochutná celá rodina. Vepřová pečeně s jablky a cibulí
Vepřová pečeně s jablky a cibulí
Publikováno: 13. 7. 2020
Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete – a přitom taková blbost.
Reklama:
Ingredience: 1 kg vepřové pečeně, 4 cibule, 5 jablek, sůl a pepř, 2 větvičky rozmarýnu, 3 stroužky česneku, 100 ml vody, 2 lžíce oleje
Reklama:
Postup přípravy
1 - Troubu rozehřejte na 200 °C. Maso ochuťte solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, položte maso a smažte, dokud nezhnědne ze všech stran.
2 - Dejte maso do nádoby na pečení, obložte na čtvrtky pokrájenými jablky a cibulí, přidejte 2 stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Přilijte vodu.
3 - Vše pečte zhruba 45 minut, občas jablka a cibuli otočte a maso podlijte omáčkou. Po vyjmutí z trouby přikryjte maso hliníkovou fólií a odstavte na 10 minut.
(zdroj: iTesco.cz)
Reklama:
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.
Reklama:
Reklama: