Studená fronta se po ČR prochází jako by se nechumelilo. Konzultantka počasí upřesnila, jak to bude se sněhem do konce týdne

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 12. 2021

Středa je dnem, který dal lidově řečeno zelenou meteorologické zimě. Na paradox upozorňuje konzultantka počasí Dagmar Honsová. "Středa je nejteplejším dnem týdne. Už v 6 hodin ráno mrzlo pouze na horách a v Českých Budějovicích bylo 5,1 °C. Ale odpolední pocitovou teplotu bude opět snižovat čerstvý jihozápadní vítr s nárazy na 55 km/h, na horách až kolem 90 km/h. A s sebou mějte pláštěnky. Přes naše území bude přecházet další frontální systém," zdůraznila expertka na prognózy počasí pro ŽivotvČesku.cz.

Nejvíce oblačnosti a srážek bude hned v dopoledních hodinách - převládat bude zataženo s deštěm, od cca 600 m se sněžením. Během odpoledne se budou srážky vyskytovat pouze místy a budou slábnout a sněhové se vyskytnou pouze v horských oblastech. "Oblačnost se protrhá, na západě na Karlovarsku a Plzeňsku může být i na polojasno. Teploměr ukáže 4 až 8 °C," přiblížila konzultantka počasí Dagmar Honsová, co se ve středu odehraje za koncert nad hlavami Čechů.

Ve čtvrtek se v souvislosti s charakterem počasí nic moc nezmění. Nadále bude přes naše území přecházet studená fronta - tentokrát podružná.

"Zpočátku dne bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo déšť, v Čechách od cca 500 m smíšené nebo sněhové, na Moravě a ve Slezsku sněžení pouze na horách a srážky se tam budou vyskytovat pouze ojediněle. Během dne od západu přijde pokles hranice sněžení i do nižších poloh. Odpolední teploty se zastaví mezi 2 až 6 °C," upřesnila meteoroložka pro ŽivotvČesku.cz předpověď do konce týdne.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -2 až -6 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na -1 až 3 °C.

V sobotu bude zpočátku dne oblačno až polojasno, postupně od západu až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 0 až 4 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách i déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 0 až 4 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.